Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Στ. Ψωμιάδης: Στημένη απόφαση από παρααθλητικό κύκλωμα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για να δικαιωθεί η ομάδα του δήλωσε ο πρόεδρος της Καβάλας που αναφέρθηκε και στα 5 παιχνίδια που εμπλέκονται οι “Αργοναύτες”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σταύρος Ψωμιάδης στον Sentra 103,3:
Για το τι πρέπει να αλλάξει στην υπερασπιστική γραμμή για την έφεση σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση: «Αυτό είναι το αστείο της υπόθεσης. Για να αλλάξω κάτι στην υπερασπιστική γραμμή, πρέπει να ξέρω γιατί με κατηγορούν. Τώρα δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία να πουν, όπως λέει ο πειθαρχικός κώδικας για τη δωροδοκία. Πρέπει να σου πουν ότι πήρε ο Κώστας 10 δραχμές και σου έκανε αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα».
Για το ότι στηρίχθηκε το κατηγορητήριο στο ότι εκείνος είχε πει πως ουσιαστικά πρόεδρος είναι ο πατέρας του: «Δεν το έχω πει αυτό. Εγώ το μόνο που είχα πει είναι ότι λόγω των υποχρεώσεών μου δεν μπορώ να είμαι κάθε μέρα στην Καβάλα. Εγω ασχολούμαι με τις μεταγραφές και πάω στους αγώνες και κάθομαι στον πάγκο και βοηθάω όπως μπορώ. Την καθημερινή διαχείριση την έχει ο αντιπρόεδρος και ο γενικός αρχηγός, όπως σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Αυτοί ασκούν τη διαχείριση. Επειδή χρησιμοποίησαν το πόρισμα ότι και καλά όντως δεν είμαι πρόεδρος ότι είμαι τυπικά πρόεδρος, το πήραν σκοινί-κορδόνι και δεν πήγαν μια πρόταση παρακάτω να δουν τι έλεγα».
Για τα ματς που υπάρχουν στο φάκελο και «κατηγορείται» η Καβάλα:«Είναι 4 ματς του 2008-09 και ένα ματς του Κυπέλλου αργότερα. Βάσει της έκθεσης της UEFA το πιο στημένο ματς είναι το Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα 0-3 στο Κύπελλο. Ακου να δεις συλλογιστική. Λέει ότι παίχθηκαν πολλά λεφτά στην Καβάλα πριν αρχίσει το ματς. Είναι λογικό, σα να παίζει η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ με μια ομάδα Β Εθνικής. Λογικό είναι να μπουν τα λεφτά. Είναι, λέει, πολύ ύποπτος ο στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς από το 45′ μέχρι το 72′ έπαιξαν πολλοί over την Καβάλα.
Οποιαδήποτε ομάδα Α Εθνικής παίζει με ομάδα Β’ Εθνικής, είναι το λογικό να στοιχηματίζουν υπέρ της. Και κοιτάξτε τι παράδοξο γίνεται. Ο προπονητής θέλησε να προφυλάξει τον καλύτερο σέντερ φορ, τον Ονουάτσι και δεν τον έβαλε στην αρχική 11άδα. Στο 45′ τον σηκώνει για ζέσταμα για να τον βάλει. Λογικό δεν είναι να παίξει κάποιος λεφτά στο ότι θα βάλει γκολ η ομάδα; Ο Ονουάτσι ήταν στους τοπ πίνακες σκόρερ στο πρωτάθλήμα, λογικό είναι να πιστέψει κάποιος ότι θέλουμε να βάλουμε περισσότερα γκολ για να σιγουρέψουμε την πρόκριση».
Για την έλλειψη στοιχείων: «Μα και γι’ αυτό ο κ. Φάκος έβγαλε διάταξη ότι δεν ευθύνομαι πουθενά γιατί δεν υπάρχει πουθενά το όνομά μου. Προσπαθούν με κόλπα και τρικς να κατηγορήσουν την ομάδα, που δεν υπάρχει πουθενά στοιχείο για να κατηγορηθεί η ομάδα. Υπάρχει μόνο ο φάκελος της UEFA, που είδατε πόσο αστείο είναι το θέμα, από το πιο τρανταχτό παράδειγμα που σου ανέφερα».
Γιατί πρωτόδικα δεν έγιναν δεκτά τα στοιχεία της υπεράσπισης: «Επεσα από τα σύννεφα όπως και όλοι οι συνήγοροι μου. Περπάταγα στο κέντρο της Αθήνας και με έπιασαν 15 δικηγόροι που δεν τους ήξερα και μου είπαν ότι αυτό που έγινε δεν έχει ξαναγίνει ούτε στην Ουγκάντα. Είναι στημένη απόφαση και φαίνεται από την τελευταία γραμμή της πρωτόδικης απόφασης που λέει ότι παίρνουμε την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Αυτό δεν προκύπτει ούτε από τον ΚΑΠ, ούτε από τον Πειθαρχικό Κώδικα, ούτε από κανέναν κώδικα της ΕΠΟ».
Για το ότι αυτό έγινε και με τον Ηρακλή: «Στο θέμα του Ηρακλή πάτησε πάνω σε ένα άρθρο που έχει να κάνει σχέση με τα μπαράζ. Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό. Θα ξαναπούμε τα ίδια πράγματα. Το θέμα το χειρίζεται ο δικηγόρος μου. Για να ελαφρώσω τη θέση μου πρέπει να ξέρω ποιες είναι οι κατηγορίες. Αυτό το κατηγορητήριο είναι γελοίο και αόριστο, δεν υπάρχει κάποιοι στοιχείο. Πάνε να μας ρίξουν επειδή έχουν πάρει γραμμή από κάποιους. Δεν γίνεται να μας ρίξουν μέσω ενός παρααθλητικού κυκλώματος.
Δεν γίνεται κάποιοι έγκριτοι νομικοί της Πειθαρχικής να βγάζουν κάποια τέτοια γελοία απόφαση. Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά όλοι. Και ο τελευταίος Ελληνας που μπορεί να διαβάσει ξέρει ότι δεν μπορεί να καταδικάσει κάποιον χωρίς στοιχεία ή χωρίς ενδείξεις. Επειδή έπαιξαν λεφτά στο στοίχημα σημαίνει ότι φταίει η ομάδα; Εψαξαν τους λογαριασμούς μου, της ΠΑΕ, του πατέρα μου και δεν βρήκαν τίποτα. Επίσης δεν βρήκαν τίποτα και σε συνομιλίες. Δεν έχω παίξει ποτέ στοίχημα, ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς μου».
Για το τι κινήσεις θα κάνει αν η έφεση στην ΕΠΟ δεν γίνει δεκτή: «Ο,τι απόφαση και να βγει, την ομάδα θα τη στηρίξω μέχρι την τελευταία μου αναπνοή, όσο αντέξω. Θα προσπαθήσω να δικαιωθεί, γιατί τα μηνύματα που παίρνω είναι ότι βάζουν το χέρι τους από τόσο ψηλά στα κυκλώματα για να πέσει η ομάδα και ότι δεν θα αλλάξει η απόφαση.
Θα πάμε στο CAS. Στην περίπτωσή μας έχουν διαλέξει 3 ομάδες, με τη δική μου να μην υπάρχει ούτε ένα στοιχείο. Δεν γίνεται να χαντακώνεις ομάδες, πόλεις και εταιρίες επειδή έτσι γουστάρεις. Να πάρουν και τους άλλους που τους κατηγορούν στη δικογραφία και να τους στείλουν στο πειθαρχικό. Στον πρώτο φάκελο της UEFA που είμαι και εγώ, είναι και άλλες 3 ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Γιατί δεν κατηγορούν και αυτούς; Ολη η βρωμιά του ποδοσφαίρου είναι η Καβάλα; Ακούω πράγματα για Σεπτέμβριο. Δηλαδή κυνηγούν τώρα 3 ομάδες για να παραπέμψουν άλλες 15 το Σεπτέμβριο που θα έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα;»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε