Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα πράσινα ο Χάισλιπ

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει ο πρώην παίκτης της Μάλαγα
Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει ο πρώην παίκτης της Μάλαγα, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Μάρκους Χάισλιπ που αναμένεται σε λίγες μέρες στην Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

 

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πάουερ φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς “εάν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό τις επόμενες ώρες θα υπογράψει στον Παναθηναϊκού”.

 
Ο Χάισλιπ αποφοίτησε από το κολέγιο του Τενεσί και επιλέχθηκε στο νούμερο 13 του ντραφτ (2002) από τους Μιλγουόκι Μπακς, όπου έπαιξε σε 39 αγώνες, ξεκίνησε στους 8 τελευταιους της κανονικής σεζόν, αλλά είδε όλα τα πλέι οφ από τον πάγκο, έχοντας εκείνη τη χρονιά 4.1 π. 1.4 ριμπ… Έμεινε ακόμα δύο χρόνια στο ΝΒΑ (Μιλγουόκι – 3π., 1.7 ριμπ. και Ιντιάνα 3.6π, 1.7 ριμπ.) πριν αποφασίσει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξει πρώτα στην Ούλκερ και μετά στην Εφές Πίλσεν…
Εκεί έβγαλε μάτια, έστω κι αν την πρώτη χρονιά, έφυγε από την Ούλκερ λίγο άκομψα στη μέση της σεζόν. Ακολούθησε η Εφές και κατόπιν η Μάλαγα, όπου έκανε εξαιρετική σεζόν, την οποία εξαργύρωσε με ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Υπέγραψε το προηγούμενο καλοκαίρι διετή συμφωνία με τους Σπερς (σύνολο 1.6 εκ δολάρια και οψιόν της ομάδας για το δεύτερο χρόνο), αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ακριβώς θα τα περίμενε. Ο χρόνος συμμετοχής του ήταν πολύ μικρός και ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν τον υπολόγιζε. Παρόλα αυτά, οριστική απόφαση δεν έχει πάρει ακόμα σχετικά με το (άμεσο) μέλλον του.
 
Οι δηλώσεις του Μάρκους Χάισλιπ:
 
“Ασφαλώς και γνώριζα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Φυσικά και ξέρω πολλά πράγματα για την ελληνική ομάδα. Διαθέτει στο ρόστερ της πολύ γνωστούς παίκτες και πιστεύω ότι είναι μία σπουδαία κατάσταση, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους παίκτες που ζουν, ή έρχονται να παίξουν στην Ευρώπη” πρόσθεσε ο Χάισλιπ, που γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1980 στο Τενεσί. 
“Όπως είπα και πριν, όλα έγιναν τόσο γρήγορα και είναι λογικό οι διαπραγματεύσεις να πήραν κάποιο χρόνο, αλλά όλα πήγαν καλά… Όλα δούλεψαν σωστά. Δεν είναι και πολύ εύκολο για κάποιον να κάνει τόσες μετακινήσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός έχει βρει τη χημεία του, είναι μεγάλη ομάδα και δεν περιμένει αυτή την αρκετά προχωρημένη στιγμή της σεζόν για να φορμαριστεί.
Έτσι, η κατάσταση για ένα νέο παίκτη δεν είναι και τόσο απλή. Βέβαια, έχω παίξει αρκετά χρόνια στην Ευρώπη και έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Μπορώ να καταλάβω εύκολα τον τρόπο παιχνιδιού μίας ομάδας, τουλάχιστον πιο εύκολα από κάποιον που δε βρέθηκε ποτέ στην Ευρώπη. Αναγνωρίζω τον τρόπο παιχνιδιού του κοόυτς Ομπράντοβιτς, καθώς έχω αγωνιστεί αρκετές φορές εναντίον του Παναθηναϊκού. Αν όλα πάντως, είχαν ξεκινήσει πιο πριν και ιδιαίτερα πριν την έναρξη της σεζόν, θα ήταν πολύ πολύ καλύτερα”.
“Μου έλειπε το παιχνίδι στους Σπερς.Το παιχνίδι και ο ανταγωνισμός. Είμαι μαχητής, πολύ ανταγωνιστικός και δε μου αρέσει απλά να παρακολουθώ. Ο κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται, να μάχεται, να κερδίζει, να χάνει. Έχω πεθυμήσει την ατμόσφαιρα ενός αγώνα και την πίεση που ασκεί σε κάποιον που είναι πάνω στο παρκέ. Το μπάσκετ είναι αυτό που αγαπάω περισσότερο από κάθε τι άλλο και μου κακοφαίνεται που αυτή την περίοδο δεν παίζω. Έχω ανάγκη το παιχνίδι”.
 
Μόλις άκουσα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ένιωσα πολύ όμορφα. Ήταν ένα δείγμα σεβασμού απέναντι σε όλα όσα έχεις κάνει στην καριέρα σου, μία ανταπόδοση της προσπάθειάς σου. Είναι μεγάλη η χαρά όταν, από το πουθενά, έρχεται μία μεγάλη ομάδα και σου κάνει μία πρόταση. Σκέφτεσαι ότι τελικά κάποιος σέβεται αυτό που έχει κάνει”.
Ο Ντρου είναι πολύ καλός φίλος από την εποχή που παίζαμε μαζί στην Εφές Πίλσεν. Μιλάμε πάρα πολύ συχνά, ακόμα και πριν γίνει γνωστό το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Τον ρώτησα αρκετά πράγματα. Φυσιολογικό δεν είναι; Ο Ντρου είναι ενθουσιασμένος που παίζει στον Παναθηναϊκό. Μίλησε για μία ομάδα με εκπληκτική οργάνωση, φανταστική ατμόσφαιρα και σπουδαία ιστορία. Μου είπε μάλιστα ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που κάθε παίκτης θα ήθελε να αγωνίζεται. Και για εμένα είναι πολύ σημαντικό που θα συναντήσω, αν έρθω, έναν πολύ καλό φίλο εκεί. Θα με βοηθούσε πολύ να προσαρμοστώ πιο γρήγορα”.
Τι να πω για τον Ομπράντοβιτς. Τα έργα του μιλάνε από μόνα τους. Έχω ακούσει πάντως, ότι εκτός από εκπληκτικός προπονητής, είναι και φανταστικός άνθρωπος. Με μία κουβέντα είναι ένας απίστευτος κόουτς, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε