Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στα… χαρακώματα οι “αιώνιοι” – Φουντώνει περισσότερο η μπασκετική κόντρα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Τα “παρατράγουδα” απ’ τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ συνεχίζονται. Μετά τον… χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων των δυο ΚΑΕ και την μήνυση που κατέθεσαν οι “πράσινοι” κατά του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, οι τόνοι διατηρήθηκαν σε ψηλό επίπεδο στην κλήρωση των διαιτητών του μπάσκετ.

Αιχμές Ολυμπιακού για τη διαιτησία: Το πιο βαθύ σκοτάδι…

Θ.Γιαννακόπουλος: Ψάχνει άλλοθι στη διαιτησία ο Ολυμπιακός

Συνεχίζεται ο πόλεμος… ανακοινώσεων για την διαιτησία του τελικού

“Ο Παναθηναϊκός επηρεάζει ψυχολογικά τους διαιτητές”

Ξεκίνησε…πόλεμος αιωνίων στο μπάσκετ – Μήνυση κατά Αγγελόπουλου απ’τον Παναθηναϊκό

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, ωστόσο ακόμα και τώρα ο “πόλεμος” μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για την διαιτησία του αγώνα συνεχίζεται…

Έτσι λοιπόν, μετά τις ανακοινώσεις της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ και του Θανάση Γιαννακόπουλου, αλλά και την μήνυση που κατέθεσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο για το μπλουζάκι που φορούσε ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού στον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ είχαμε ένταση στη κλήρωση ων διαιτητών της 23ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ την Πέμπτη.

Στην μήνυση του “τριφυλλιού” απάντησε ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Δημήτρης Πράσσος, που τόνισε πως η μήνυση του Παναθηναϊκού αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων κι αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια αντιπερισπασμού.

Αναλυτικά:

“Μετά από τις σημερινές απαράδεκτες δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του δικηγόρου της ΚΑΕ ΠΑΟ κ. Δημητρακόπουλου κατά του Προέδρου της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου, είναι απαραίτητο για λόγους τάξης να αποκατασταθεί η αλήθεια και να αποδοθούν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.

Η ΚΑΕ ΠΑΟ κατέθεσε σήμερα, 15 Μαρτίου 2012, αναφορά εις βάρος της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από μια απέλπιδα προσπάθεια αντιπερισπασμού. Πρόκειται περί καθυστερημένης απάντησης στη γνωστή δημοσίως από 29.2.2012 ενέργεια της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να γνωστοποιήσει σε όλα τα αρμόδια όργανα και φορείς την υβριστική και άνευ προηγουμένου και εις επήκοον πάντων συμπεριφορά του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου σε συνεδριάσεις της ΕΟΚ και της ΚΕΔ την 23.2.2012.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την αναφορά την κατέθεσε η ΚΑΕ ΠΑΟ σήμερα λίγο πριν την απολογία του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου στον Αθλητικό Δικαστή για την παραπάνω συμπεριφορά του. Τελικά ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί την προσεχή εβδομάδα για ευνόητους λόγους!

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει προβεί από 29.2.2012 μέχρι σήμερα στις εξής ενέργειες:

1. Κατάθεση Γνωστοποίησης-Αναφοράς στις 29 Φεβρουαρίου 2012 συνοδευόμενη από τα μέχρι τότε δημοσιεύματα στον Τύπο, στα εξής θεσμικά όργανα:

Αθλητικό Εισαγγελέα, Αθλητικό Δικαστή, Υπουργό Πολιτισμού, Υφυπουργό Πολιτισμού, Γ.Γ. Αθλητισμού

2. Κατάθεση της ίδιας Γνωστοποίησης-Αναφοράς στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΟΕ) στις 13 Μαρτίου 2012 συνοδευόμενη από τα μέχρι τότε δημοσιεύματα στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

3. Κατάθεση την 13 και 14 Μαρτίου 2012 συμπληρωματικών δημοσιευμάτων στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στα ίδια ως άνω θεσμικά όργανα, δηλ.:

Αθλητικό Εισαγγελέα, Αθλητικό Δικαστή, Υπουργό Πολιτισμού, Υφυπουργό Πολιτισμού, Γ.Γ. Αθλητισμού”.

Το… τρίτο ημίχρονο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό συνεχίστηκε με απίστευτους διαλόγους. Χρήστος Σταυρόπουλος από τους “ερυθρόλευκους” και Μάνος Παπαδόπουλος από τους “πράσινους” διαφώνησαν για τα σφυρίγματα στο “Ελληνικό”.

 Όλοι οι διάλογοι στην ΚΕΔ 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλουμε από την ΚΕΔ την αξιολόγηση των διαιτητών του τελικού. Θεωρούμε ότι έκρινε το αποτέλεσμα και ότι υπάρχει αλλοίωση. Είχαν διαφορετικά κριτήρια μέσα στο παιχνίδι και μπορώ να σας πω και χαρακτηριστικά παραδείγματα. Γνωστό το παραμύθι όπως έγινε πέρσι με τον Γκόρντον και τον φόρτωσαν με φάουλ έτσι έγινε φέτος και με τον Ντόρσεϊ, δεν υπάρχει σεβασμός στον Σπανούλη, παίζει 35 λεπτά όπως και ο Διαμαντίδης κι έχει τα μισά φάουλ παρότι είναι πιο γρήγορος και κουβαλάει περισσότερο την μπάλα. Ο Αναστόπουλος στα πρώτα 30 λεπτά πήρε 10 σφυρίγματα και στην τελευταία περίοδο είχε εννιά και ήταν εφτά υπέρ του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο δε έκρινε και το παιχνίδι. Βλέπουμε να σφυρίζονται βήματα όπως αυτά στον Χάινς ενώ τα ίδια και τα κινητά σκριν δεν σφυρίζονται στον Παναθηναϊκό. Απαιτούμε σεβασμό και τα ίδια κριτήρια. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Στην προηγούμενη σύσκεψη ακούσαμε ότι άλλαξαν τα πράγματα. Άλλαξαν όμως όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός και το λέμε διθυραμβικά αλλά όταν χάνει δεν αλλάζουν; Προφανώς μιλάμε για κάποιο άλλο παιχνίδι, σε κάποια άλλη χώρα. Για τον Ντόρσεϊ, ο Παναθηναϊκός φοβόταν τον Καρλ Μαλόουν, ήταν σημαδεμένος από τον Παναθηναϊκό γιατί είναι ένας ικανότατος παίκτης που κάνει τη διαφορά. Βάζει 20 πόντους και μαζεύει 15 ριμπάουντ. Ο κ. Σπανούλης είναι καλός παίκτης, αλλά δεν έχει σημασία ότι είναι πιο γρήγορος από τον Διαμαντίδη. Κι εγώ μπορεί να λέω ότι ο Μπατίστ είναι καλύτερος παίκτης από κάποιον, αλλά θα στέκομαι στα φάουλ; Είμαστε θεατές σε μια τρομοκρατία. Τώρα πήγαμε στον Αναστόπουλο. Δεν έχει μείνει και κανείς. Είναι μια τρομοκρατία σ’ όλους τους τομείς. Είναι η τακτική του Ολυμπιακού αυτή για να μην μπορεί να παίξει κανείς από τους διαιτητές. Εμείς εμπιστευόμαστε την ελληνική διαιτησία, αλλά μ’ αυτή την τρομοκρατία που βλέπουμε τελευταία με μπλουζάκια, δημοσιεύματα, σε λίγο θα πετάνε και φέιγ βολάν και να βγάλουν πανό, αρχίζουμε κι έχουμε αμφιβολίες. Τι θέλουν να πετύχουν; Να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους; Να μη βγαίνουμε ούτε εμείς; Είναι νοσηρή τακτική, ας μας πει ο Ολυμπιακός ποιους θέλει. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Όταν μαλώνετε εσείς οι δυο κάνετε σαν τα βατράχια. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν κάνει κριτική ο Ολυμπιακός πάμε να διαλύσουμε το ελληνικό μπάσκετ; Εδώ ποιος έλεγε για τον Χριστοδούλου; Ποιος έλεγε για τον Γκόντα στο ΣΕΦ; Ξεκαθαρίστε τα αυτά και όχι να δημιουργείται εντυπώσεις. Εδώ ακούστηκαν δηλώσεις και όχι ύβρεις όπως την προηγούμενη φορά που ακούσαμε απίστευτα πράγματα. Ας σοβαρευτούμε και ας σταματήσει το παραμύθι το όποιον θέλετε να βάλετε εσείς. Εδώ εσείς λέγατε για τον Χριστοδούλου επειδή έδωσε τεχνική ποινή στον Ίβκοβιτς στο Ακρόπολις, εμείς ζητήσαμε απλά μια εξαίρεση. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί, για τον Σχινά δεν είχατε ζητήσει την προηγούμενη φορά; 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Όχι, είχαν πει αν μπορείτε να μην τον βάλετε. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς ζητάμε εξαιρέσεις μετά από σας. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, ζητήσατε εξαίρεση για να ισοσταθμίσατε τα πράγματα; 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θέλω από την επιτροπή να μας πείτε πως κρίνετε τη διαιτησία; 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη τακτική πάνω στον Ντόρσεϊ που είναι παντελώς άγνωστος παίκτης, είναι ένας ξυλοκόπος. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είναι το μπάσκετ, Fame Story; Ανάλογα με τα ποσοστά που έχει ο καθένας στα σουτ θα δικαιούται να μιλάει; Για σας δηλαδή δεν πρέπει να μιλάει κανείς, είτε λέγεται Ντόρσεϊ, είτε Σταυρόπουλος. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι μια προπαγάνδα αυτό για τον Ντόρσεϊ. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Εσείς μιλήσατε για ένα συγκεκριμένο διαιτητή. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς δεν μιλάμε μόνο για τον Αναστόπουλο γιατί άστοχα σφυρίγματα υπήρξαν κι από τον Χριστοδούλου κι από τον Φούφη. Απλά για τον Αναστόπουλο σας το είχαμε πει και οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν για το πόσο θα ανταποκρινόταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Γιατί για το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχατε κάτι στο μυαλό σας; Μιλάτε γενικά ή συγκεκριμένα; 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μιλάω για το συγκεκριμένο παιχνίδι. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Ο Αναστόπουλος ήταν και πέρσι στον τελικό που το πήρατε, αλλά δεν είχατε παραπονεθεί για κανένα. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν διαμαρτύρομαι μόνο όταν χάνω, αλλά όταν αδικούμαι. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Βλέπω ότι όποιος χάνει έρχεται εδώ παραπονούμενος. Αν έχει κάποιος να κάνει κάποια καταγγελία για κάποιο διαιτητή να μας το πει. Βοηθήστε μας. Μια ομάδα του βεληνεκούς του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού να έχει στοιχεία, ώστε να κάνουμε ταμείο. Δέκα λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι, κερδίζατε. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και πριν χάναμε με δέκα, τι σημαίνει αυτό; 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Κρίνοντας του διαιτητές, ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν κάποια λάθη. Να δούμε από την αρχή το παιχνίδι, ώστε να κάνουμε ταμείο. Σίγουρα δυο, τρεις φάσεις θα μπορούσαν να είχαν σφυριχτεί διαφορετικά, αλλά άνθρωποι είναι κι αυτοί. Αυτό το λέω και στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο στον Ολυμπιακό. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλάζουν τα κριτήρια μέσα στο παιχνίδι. Το βλέπουμε κι αυτό. Δεν γίνονται να αφήνουμε το σκληρό παιχνίδι σ’ όλο τον αγώνα και να δίνουμε στην τελευταία φάση τέτοιο φάουλ. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος διαιτητής που έχει πρόθεση και θα περιμένει το τελευταίο δευτερόλεπτο; Εδώ παίζατε στην Τουρκία κι ένας πολύ γνωστός διαιτητής, ο Λαμόνικα σας έδωσε ένα φάουλ που αν είχε σφυριχτεί εδώ θα είχαμε εξαφανιστεί όλοι. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος σας είπε ότι δεν αντιδράσαμε σ’ αυτό; Οι διεθνείς διαιτητές σφυρίζουν διαφορετικά στην Ευρώπη και διαφορετικά εδώ. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Φταίτε κι εσείς για αυτό. Και οι δυο, που απειλείτε τους διαιτητές, τους καταγγέλλετε στο ΣΔΟΕ. Τα λέω αυτά και σε σας κύριε Παπαδόπουλε. Μετά θα σφυρίζουν και διαφορετικά. Ξέρουμε πολλά για το πώς απειλούνται, αλλά δεν τα λέμε για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Είναι λογικό ότι θα γίνουν λάθη. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όποιος δεν αντέχει την πίεση να αποχωρήσει. Τι θέλετε, να μην αντιδρούμε; Το γυρίσαμε τώρα και λέμε ότι ο Ολυμπιακός στοχοποιεί τους διαιτητές. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Εγώ είδα τους διαιτητές να προσπαθούν για το καλύτερο μέσα σε μια αρένα. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ μιλάω για το σημείο του αγώνα που κρίνει το παιχνίδι. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Αν είχατε κερδίσει εσείς, θα διαμαρτυρόταν ο Παναθηναϊκός. Έτσι δεν είναι κύριε Παπαδόπουλε; 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω, ανάλογα με το πώς θα ήταν η διαιτησία; 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Με ακριβώς την ίδια διαιτησία. 

ΖΑΒΛΑΝΟΣ: Όταν τελειώνει ένα ματς στον πόντο, η άλλη πλευρά θα ορμήσει στους διαιτητές. Λέτε ότι είχατε παράπονα, αλλά δεν άκουσα από τον προπονητή σας ή τους παίκτες σας να κάνουν κάποια παράπονα; 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μίλησε ο Ντόρσεϊ. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω, δεν μπορεί να μιλήσει άνθρωπος στην Ελλάδα. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για τον Ολυμπιακό έγινε σφαγή, απ’ ένα διαιτητή που δεν έδωσε τρία πέναλντι, οχτώ οφσάιντ. Αυτό είναι στοχοποίηση που κάνει. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το παραμύθι να τελειώσει. Το να μιλάς δε σημαίνει ότι στοχοποιείς. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Αλλοίωση του αποτελέσματος δεν έγινε. Υπήρξαν λάθη, όχι όμως και αλλοίωση. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Έγινε αλλοίωση στο Ολυμπιακός – Ηλυσιακός. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στο Άρης – Παναθηναϊκός όλα ήταν καλά; Δεν έγινε εκεί αλλοίωση; 

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ: Να καταγγείλετε γιατί είναι εσκεμμένα όλα αυτά από τους διαιτητές. Τους στοχοποιείτε, να τους κάνουν έλεγχο στο ΣΔΟΕ. Μην τους στοχοποιείτε, μην τους εκβιάζετε και οι δυο. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ σ’ ένα σημείο συμφωνώ με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να παίζουμε 50-50. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Εγώ σας ζητάω να τους δείτε κι αυτούς σαν παίκτες. Σαν ένα μέρος του παιχνιδιού. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τους παίκτες εμείς έχουμε τεχνικό τιμ που τους κρίνει, τους βελτιώνει και τους κάνει καλύτερους. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Εμείς μπορούμε να τους βελτιώσουμε ψυχολογικά. Να τους στηρίξουμε. Να σας το πω και διαφορετικά, δεν κοιμάμαι με κανένα απ’ αυτούς το βράδυ. Τους βοηθάμε μέχρι εκεί που μας αναλογεί. Βοηθήστε μας κι εσείς. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο στόχος μας ως Ολυμπιακός είναι να σας βοηθήσουμε. 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Εσείς οι δυο έχετε μείνει. Έχετε προσφορά στην Εθνική ομάδα, γιατί χάρη στους δικούς σας παίκτες πάει καλά η Εθνική ομάδα. 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οπότε πείτε του να σέβονται και τον Σπανούλη που είχε τρεις παίκτες κρεμασμένους πάνω του και του σφύριξαν τέσσερα φάουλ. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού στο τέλος δεν ήθελε να το βάλει καλάθι. Παναθηναϊκός είναι και δεν ξεχνάει τα τόσα χρόνια. 

Φεύγοντας από την αίθουσα, ο Μάνος Παπαδόπουλος είπε: “Τώρα να βγάλετε ένα μπλουζάκι που να λέει 7-2”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε