Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σταφυλίδης: Αν διάλεγα έναν θα ήταν ο Κατίδης!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

O αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τον ποδοσφαιριστή της Εθνικής Νέων που θα ήθελε για συμπαίκτη στον “δικέφαλο του βορρά” και δήλωσε αποφασισμένος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Σταφυλίδης στην εφημερίδα “Σπορ του Βορρά”:

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να στηριχθεί σε σας που είστε η νέα φουρνιά που έρχεστε μέσα από τις Ακαδημίες;

“Πιστεύω ότι μπορεί να στηρίξει πολλά σε μας, αλλά δεν μπορείς να παίζεις και μόνο με πιτσιρικάδες. Χρειάζονται και οι έμπειροι παίκτες που θα μας καθοδηγήσουν. Οι ομάδες όμως όλο και περισσότερο θα αρχίσουν να στηρίζονται σε δικά τους παιδιά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν και τόσο πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο, οπότε η στροφή είναι και αναγκαστική”.

Εσείς που είστε από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ είστε έτοιμοι να ματώσετε περισσότερο τη φανέλα της ομάδας;

“Σίγουρα! Εμείς θα ματώσουμε τη φανέλα περισσότερο. Δεν πιστεύω ότι ένας ξένος ποδοσφαιριστής μπορεί να νιώσει όπως εμείς για τον ΠΑΟΚ, που μεγαλώσαμε μέσα στην ομάδα και είχαμε πάντα όνειρο να φορέσουμε τη φανέλα του.

Δεν είναι δυνατόν ένας παίκτης που θα έρθει από την Ισπανία ή τη Βραζιλία να πονάει περισσότερο από εμάς τον ΠΑΟΚ. Εμείς είμαστε από μικρά παιδιά μέσα στην ομάδα, στις Ακαδημίες. Εμείς μεγαλώσαμε μέσα στην Τούμπα φωνάζοντας συνθήματα και τρέχοντας να μαζεύουμε μπάλες.

Δε νομίζω ότι κάποιος ξένος θα ματώσει πιο πολύ από εμάς για τον ΠΑΟΚ. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις κάποιων ξένων που έχουν δεθεί με μοναδικό τρόπο με τον ΠΑΟΚ, όπως είναι ο Γκαρσία, ο Λίνο κτλ. Ολοι μαζί θα ματώσουμε τη φανέλα παλεύοντας για το καλύτερο δυνατό για τον ΠΑΟΚ…”.

Τι αποδείξατε με τη συμμετοχή σας στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων;

“Νομίζω ότι η πορεία της Εθνικής έδειξε ότι κακώς οι ομάδες δεν εμπιστεύονται περισσότερο κάποια παιδιά. Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα και πολλοί καλοί παίκτες. Νομίζω ότι όλοι στείλαμε ένα μήνυμα σε όλες τις ομάδες ότι πρέπει να προσεχθούν περισσότερο οι νεαροί Ελληνες παίκτες και να τους δείξουν οι ομάδες μεγαλύτερη εμπιστοσύνη…”

Εχετε συνειδητοποιήσει πόσο ψηλά φτάσατε;

“Ισως ακόμη και τώρα που μιλάμε να μην έχουμε συνειδητοποιήσει πού φτάσαμε και πόσο κοντά ήμασταν στην κορυφή. Σε κάθε ματς καταλαβαίναμε όλο και περισσότερο τις δυνατότητες που έχουμε ως ομάδα. Στον τελικό ξέραμε ότι είναι ένα ματς που μπορεί να συμβούν όλα. Αλλά νομίζω ότι φάνηκε πως οι Ισπανοί ήταν ένα κλικ πιο πάνω από εμάς. Ή μπορεί κι εμείς να μην εμφανιστήκαμε τόσο καλοί στον τελικό. Ηταν καλύτεροι στον τελικό, κέρδισαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν ήταν μικρό πράγμα ότι φτάσαμε στον τελικό…”.

Τι περιμένεις από την επόμενη σεζόν;

“Βασικά θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να προσφέρω ακόμη περισσότερα στην ομάδα μου. Ελπίζω να κάνω ακόμη καλύτερα παιχνίδια και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, θέλω να δώσω περισσότερη χαρά στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αυτό το θέλουμε όλοι στην ομάδα, θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη και του νέου προπονητή για να συνεχίσω να έχω θέση στην ομάδα”.

Ακούστηκαν διάφορα τις τελευταίες μέρες για ενδιαφέρον από τη Μάντσεστερ Σίτι…

“Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα ό,τι ακούγεται για Μάντσεστερ Σίτι κτλ με αυτά ασχολείται ο μάνατζερ μου. Εγώ είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ, θέλω να καθιερωθώ και να πετύχω πολλά πράγματα με τον ΠΑΟΚ και μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου…”.

Με τον κ. Δώνη είχες κάποια επαφή; Τι εντύπωση σου άφησε;

“Είχαμε επαφή πριν φύγω για την Εσθονία. Μου φάνηκε εξ αρχής πολύ αξιόλογος άνθρωπος. Πιστεύω ότι θα κερδίσω και τη δική του εμπιστοσύνη…”.

Παρακολουθούσες τις εξελίξεις στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ;

“Φυσικά! Τα πρώτα φιλικά δεν μπόρεσα να τα δω, αλλά έμπαινα στα σάιτ και ενημερωνόμουν καθημερινά για όλα τα θέμα της προετοιμασίας και τις εξελίξεις…”.

Φέτος θα είναι η χρονιά των παιδιών από τις Ακαδημίες;

“Πιστεύω πως ναι! Ο κ. Δώνης άλλωστε έχει δείξει ότι εμπιστεύεται τους νέους ποδοσφαιριστές και του αρέσει να δουλεύει με νεαρά παιδιά. Με σκληρή δουλειά μπορούν πολλά από τα παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ να έχουν ρόλο μέσα στην ομάδα”.

Ποιον από τους συμπαίκτες σου στην Εθνική Νέων θα ήθελες στον ΠΑΟΚ;

“Όλους θα τους ήθελα στον ΠΑΟΚ! Αλλά αν ήταν να διαλέξω μόνο έναν, τότε θα διάλεγα τον Κατίδη. Είναι σας αδερφός μου… Περισσότερο από κολλητός μου! Θα ήθελα να έιμαστε συμπαίκτες και να παίζουμε στον ΠΑΟΚ. Αλλά σε αυτό το θέμα ο ΠΑΟΚ ξέρει τι πρέπει να κάνει… Εγώ το ψήνω πάντως”.

Διαβάστε περισσότερα νέα από τις προετοιμασίες των ομάδων

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε