Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Για απαράδεκτη στάση των αστυνομικών δυνάμεων που βρέθηκαν στη Λεωφόρο για την αναμέτρηση του Europa League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Σταντάρ Λιέγης και για αλόγιστη χρήση βίας, κάνουν λόγο τα ΜΜΕ του Βελγίου.

Για αλόγιστη χρήση βίας από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας, σε βάρος των οπαδών της Σταντάρ Λιέγης, που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, κάνουν λόγο βελγικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ ο πρόεδρος της βελγικής ομάδας, Μπρούνο Βενανζί, ο οποίος, όπως αναφέρεται, ήταν παρών στο γήπεδο, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων, δηλώνει ότι «η υπόθεση θα έχει συνέχεια» και ότι θα κάνει «χρήση κάθε νόμιμου μέσου» για να επιτύχει «δικαιοσύνη και αποζημίωση».

Τα σχετικά ρεπορτάζ συνοδεύονται από πολλές φωτογραφίες που δείχνουν τραυματισμένους Βέλγους οπαδούς, αλλά και Έλληνες αστυνομικούς, ενώ αναφέρεται πως όλα ξεκίνησαν από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους Βέλγους οπαδούς η πρωτοβουλία «ενός παιδιού που μαζεύει τις μπάλες, να κλέψει μια σημαία τους» για να την παραδώσει σε οπαδούς του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με δηλώσεις οπαδών της Σταντάρ, η βία με την οποία απάντησε η ελληνική αστυνομία στις αντιδράσεις τους, ήταν υπέρμετρη.

Οι οπαδοί της Σταντάρ Λιέγης θεωρούνται από τους πλέον θερμόαιμους στο Βέλγιο και στον πρόσφατο αγώνα της ομάδας τους με τον Άγιαξ, στο Άμστερνταμ, προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στις κερκίδες του γηπέδου, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η Σταντάρ με πρόστιμο από την UEFA.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε