Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στη Λιθουανία για “εκδίκηση” ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την πέμπτη διαδοχική νίκη τος στο Γ’ Όμιλο της Ευρωλίγκας θα ψάξουν στη “Zalgirio Arena”, κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας, οι “ερυθρόλευκοι”. Παράλληλα, θέλουν να πάρουν το… αίμα τους πίσω, για την βαριά ήττα που δέχτηκαν στο ΣΕΦ (18 π.) από τους Λιθουανούς.

Έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή τους στο Top 16 μετά τη νίκη της Εφές Αναντόλου επί της Τσεντεβίτα, οι Πειραιώτες θα παραταχθούν απαλλαγμένοι από το άγχος στη Λιθουανία (20.00, ΕΤ1). Παράλληλα, θέλουν να… απαντήσουν στην βαριά ήττα που δέχτηκαν στο ΣΕΦ (79-61), ενώ έτσι θα φτάσουν όλο και πιο κοντά στην πρώτη θέση του ομίλου τους.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δείξει πως τελευταία δεν επηρεάζονται από έδρες, έχοντας ήδη δύο εκτός των τειχών τους επιτυχίες – σε Μιλάνο και Βιτόρια. Με νίκη στο Κάουνας πιάνουν στην πρώτη θέση τη Ζαλγκίρις. Αν μάλιστα αυτή συνδυαστεί με υπερκάλυψη του -18 του ΣΕΦ (μοιάζει πολύ δύσκολο), θα γίνει… αφεντικό στον όμιλο.

Οι πρωταθλητές έχουν να αντιμετωπίσουν στα δύο εναπομείναντα ματς την Τσεντεβίτα στην Κροατία και την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, ενώ η Ζαλγκίρις έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, παίζοντας στο Μιλάνο και υποδεχόμενη την Εφές.

Οι οικοδεσπότες έρχονται με ανεβασμένη ψυχολογία και κεκτημένη ταχύτητα, μιας και βγήκαν θριαμβευτές κόντρα στην Λιέτουβος Ρίτας. Εκτός μάχης θα είναι οι Ρομπέρτας Γιαβτόκας και Τάντας Κλιμαβίτσιους, Τρεμέλ Ντάρντεν, Κσιστόφ και Ντάριους Λαβρίνοβιτς. Αξίζει να σημειωθεί πως η παράδοση είναι με το μέρος του Ολυμπιακού.

Ήττα στο Μαϊάμι – Κίνδυνος ποινής για Σπερς (VIDEO)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε