Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Στη Mercedes ο Χάμιλτον – Ανακοίνωσε Πέρεζ η McLaren

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στη McLaren, ο Βρετανός πιλότος θα συνεχίσει την καριέρα του -με την έναρξη της νέας σεζόν- στη Mercedes. Αντικαταστάτης του Χάμιλτον ο Πέρεζ.

Ο Χάμιλτον, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Γερμανούς, τόνισε πως επιθυμία του είναι να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να πανηγυρίσει τον Παγκόσμιο τίτλο.

«Είναι πια ώρα για μένα να ζήσω μία νέα πρόκληση, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γυρίζω σελίδα, παίρνοντας μεταγραφή στην Mercedes, μια ομάδα που έχει μια σπουδαία κληρονομιά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ακόμη, μοιραζόμαστε την ίδια θέληση για νίκες. Νομίζω πως μπορώ να βοηθήσω τα ασημένια βέλη να φτάσουν στην κορυφή και να καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε τον παγκόσμιο τίτλο», ήταν τα λόγια του Χάμιλτον.

Με τη σειρά του το αφεντικό της Mercedes, Ρος Μπρον, χαρακτήρισε τον Χάμιλτον έναν από τους πιο δυναμικούς πιλότους του γκριντ, τονίζοντας πως ανυπομονεί να δει τους Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ να συνεργάζονται :

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μίκαελ Σουμάχερ για τη συνεισφορά του και όλα όσα έκανε για να βοηθήσει την ομάδα να εξελιχθεί τα τρία προηγούμενα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Χάμιλτον στην Mercedes. Η άφιξη ενός πιλότου του επιπέδου του Λιούις είναι μια απόδειξη για τη κατάσταση του Λιούις στο πρωτάθλημα και είμαι περήφανος που μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα και τις ίδιες φιλοδοξίες για επιτυχία. Νομίζω ότι ο συνδυασμός του Λιούις και του Νίκο θα είναι ιδιαίτερα δυναμικός και ανυπομονώ να δω τι θα καταφέρουν και οι δύο μαζί».

Το αφεντικό της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008 και τον ευχαρίστησε για όσα πρόσφερε στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, καλωσόρισε τον Σέρχιο Πέρες στην ομάδα.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Λιούις. Έγραψε την ιστορία του μαζί μας και πάντα θα είναι μέλος ενός μοναδικού κλαμπ, αυτού των πρωταθλητών της ομάδας. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Είμαι χαρούμενος που καλωσορίζω τον Σέρχιο στην ομάδα. Οι εμφανίσεις του το 2012 μας έχουν δείξει ότι έχει πολλές δυνατότητες για το μέλλον”.

Γυρίζει την…πλάτη στη McLaren – Πάει στη Mercedes ο Χάμιλτον!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε