Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Στη φυλακή ο Σταύρος Ψωμιάδης!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή, ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος που κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κρίθηκε προφυλακιστέος. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η αδερφή του Χριστίνα.

Έπειτα από τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας, το βράδυ της Τρίτης και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο Σταύρος Ψωμιάδης κρίθηκε προφυλακιστέος για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, που σχετίζεται με την υπόθεση υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ όταν στο τιμόνι της ήταν ο πατέρας του.

Επιπλέον, κατηγορείται για φοροδιαφυγή που φτάνει και πιθανόν να ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις χαμηλές σε δηλωθέν εισόδημα φορολογικές του δηλώσεις.

Την ίδια ώρα ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία της η κόρη του προφυλακισμένου για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, η οποία απολογήθηκε μετά τον αδελφό της ενώπιον της 6ης Τακτικής Ανακρίτριας. Στην νεαρή επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Για τα δύο παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, καθώς είχαν κληθεί τις προηγούμενες ημέρες από την ανακρίτρια και δεν είχαν εμφανιστεί. Ωστόσο οι συνήγοροι των δύο παιδιών του Μάκη Ψωμιάδη διευκρίνισαν ότι οι εντολείς τους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην ανακρίτρια της υπόθεσης, όταν πληροφορήθηκαν ότι έχουν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και πριν αυτά εκτελεστούν.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου που χειρίζεται την υπόθεση, έχει ασκήσει ποινική δίωξη και σε βάρος της συζύγου του Μάκη Ψωμιάδη, καθώς και σε δύο ξαδέρφια του, οι οποίοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Στο 70 σελίδων πόρισμα της η Εισαγγελέας αναφέρεται σε μεγάλο χρηματικό ποσό που φέρεται να υπεξαιρέθηκε από την ΑΕΚ, την περίοδο που ο Μάκης Ψωμιάδης είχε τον έλεγχο της ομάδας, υπόθεση για την οποία εκκρεμεί δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η Εισαγγελέας αναφέρει ότι για τους σκοπούς της ομάδας είχαν συσταθεί μια σειρά από εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και μια εξωχώρια, που αγόραζαν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν καθώς εμφάνιζαν παθητικά οικονομικά στοιχεία. Η επίμαχη εξωχώρια εταιρεία, κατά την κ. Παπανδρέου, φαίνεται να δημιουργήθηκε από τον εκλιπόντα σήμερα, πατέρα του βασικού κατηγορουμένου Μάκη Ψωμιάδη, και είναι ιδιοκτήτρια του σπιτιού της οικογένειας στο Ψυχικό.

Από τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος εμφανίζεται να υπέκρυπτε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, με δηλωθέντα εισοδήματα εξαιρετικά χαμηλά, όπως το εισόδημα των επτά χιλιάδων ευρώ που δήλωσε συγκεκριμένο οικονομικό έτος κατά το οποίο από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε διαφορά δύο εκατ. ευρώ.

Στην κατοχή του Σταύρου Ψωμιάδη εντοπίστηκε ιπποφορβείο το οποίο φαίνεται να μην είχε άδεια αλλά και να το αγνοούσε η Εφορία.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2000 ως σήμερα.

Στον ανακριτή τα παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε