Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο κύπελλο

Στην Αθήνα βρίσκεται το τρόπαιο του Μουντιάλ
Στην Αθήνα βρίσκεται το τρόπαιο του Μουντιάλ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Από το πρωί της Παρασκευής το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Καραγούνης στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του κυπέλλου μίλησε για τους ρεαλιστικούς και μη στόχους της Εθνικής.

Μία μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά το τρόπαιο του Μουντιάλ έχουν οι Έλληνες φίλαθλοι. Στην εκδήλωση παρουσίασης του έδωσαν το παρών μεγάλα ονόματα του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο θρύλος του Καμερούν Ροζέ Μιλά.

Από ελληνικής πλευράς ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής, Αλέξης Τζόρβας, Γιώργος Καραγκούνης, Γρηγόρης Μάκος, ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Φύσσας και ο προπονητής του Παναθηναϊκού Νίκος Νιόπλιας. 

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για την ιστορική πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντιάλ αλλά και για τους στόχους από εδώ και πέρα:

Θα κάνουμε το νταμπλ και θα πάρουμε και το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία για μια ακόμη φορά. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση από τους ομίλους. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν η παρουσία μας στο Μουντιάλ και αυτό το καταφέραμε.

Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα εκεί πέρα. Θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα. Είναι μεγάλη μας τιμή που θα παίξουμε απέναντι στην Αργεντινή η οποία διαθέτει έναν παίκτη όπως είναι ο Μέσι, αλλά και μια προσωπικότητα όπως ο Μαραντόνα στον πάγκο της.”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε:

“Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που φιλοξενούμε το τρόπαιο. Είναι μια σπάνια ευκαιρία να καλωσορίσουμε από κοντά το τρόπαιο του Μουντιάλ. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Είμαστε σίγουροι ότι η Εθνική Ομάδα θα κάνει μια ακόμα φορά την εμφάνισή της στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής με τις γνωστές αξίες που τη διέπουν, όπως το θάρρος και η αγωνιστικότητα.”

Χαρούμενος από την επίσκεψη του στην Ελλάδα ήταν και ο Ροζέ Μιλά, ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που σκόραρε σε Μουντιάλ:

“Χαίρομαι που βρίσκομαι στη χώρα που ανακάλυψε τον πολιτισμό. Αγαπημένοι μου Έλληνες είμαι εδώ για να εμπνεύσω τα παιδιά. Το πνεύμα της νίκης, το ευ αγωνίζεσθαι και την τιμιότητα. Καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδας. Ανυπομονώ να σας δω να γιορτάζετε όπως το 2004. Ζήτω η Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε