Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στην Βουλή η τροπολογία για τον Βοτανικό - Δυσκολεύει το γηπεδικό για τον ΠΑΟ

Στην Βουλή η τροπολογία για τον Βοτανικό - Δυσκολεύει το γηπεδικό για τον ΠΑΟ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.05.2011 | 17:38
Πρώτη δημοσίευση: 12.05.2011 | 17:38

Στην τροπολογία τονίζεται πως για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, προϋποτίθεται η έκδοση άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεών του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 
Χωρίς γήπεδο μπάσκετ και με μείωση του συντελεστή δόμησης είναι η νέα ρύθμιση, κάτι που σημαίνει πως το θέμα οδηγειται σε... αδιέξοδο, αφού για να ισχύσουν όλα αυτά θα πρέπει ο Δήμος να συζητήσει με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη για να υπογράψουν νέα σύμβαση.

Οι εμπορικοί χώροι που θα βρίσκονταν εκτός του ποδοσφαιρικού γηπέδου, ενσωματώνονται σε αυτό, ενώ παράλληλα αυξάνονται κατά 50% οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτέχνη. Οι θέσεις στάθμευσης των εγκαταστάσεων μειώνονται σε 450, εκ των οποίων οι 300 θα είναι κάτω από το γήπεδο, ενώ ο συντελεστής δόμησης μειώνεται σε 1,2 από 1,6.
 
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, στο υφιστάμενο πρόγραμμα διπλής ανάπλασης, επέρχονται οι εξής αλλαγές:
 
Καταργείται πλήρως το δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο του δήμου Αθηναίων
 
Καταργείται πλήρως το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού
 
Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου
 
Ενσωματώνονται στο κτίριο του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου, οι εμπορικές χρήσεις αυτού που είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου
 
Αυξάνονται σε ποσοστό 50% περίπου, οι αθλητικές χρήσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ της κάλυψης της εγκατάστασης
 
Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων
 
Μειώνεται η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού, κατά 66 περίπου στρέμματα, ενώ και η νέα δόμηση θα είναι σαφώς μικρότερη της αρχικής, που είχε υλοποιηθεί πριν από την κατεδάφιση των εργοστασίων της ΕΤΜΑ
 
Αυξάνονται στην περιοχή του Βοτανικού, οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου, κατά 30 περίπου στρέμματα. Συνολικά, οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και στις δύο περιοχές του προγράμματος ανάπλασης, ανέρχονται πλέον σε περίπου 100 στρέμματα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο