Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στην κορυφή του… κόσμου η Ασημάκη!

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Μετά την ανάδειξή της σε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης, η φουνταριστή της Βουλιαγμένης και της Εθνικής κατέκτησε και την διάκριση της κορυφαίας πολίστριας στον κόσμο για το 2011, όπως ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου
Μετά την Ευρώπη, ολόκληρη η υφήλιος υποκλίνεται στην κλάση της Αλεξάνδρας Ασημάκη, αφού FINA την ανέδειξε ως την καλύτερη πολίστρια στον κόσμο για το 2011.
 
Η Ασημάκη ήταν από τα βασικά στελέχη της εθνικής ομάδας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη.
 
Με αφορμή αυτή την επιτυχία η Αλεξάνδρα Ασημάκη τον Οκτώβριο κέρδισε και τον τίτλο της κορυφαίας παίκτριας στην Ευρώπη για το 2011, με την συμπαίκτρια της στη Βουλιαγμένη, την Αντιγόνη Ρουμπέση να επιλέγεται από τη LΕΝ στη δεύτερη θέση.
 
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις επιλογές της παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς στον κόσμο για το 2011 ήταν η Αντιγόνη Ρουμπέση και ο Σπύρος Γιανννιώτης (ήταν δεύτερος στην αντίστοιχη ψηφοφορία της LEN) στο open water.
 
Κορυφαίος κολυμβητής του κόσμου ψηφίστηκε ο Αμερικανός, Ράιν Λόχτες, ενώ η συμπατριώτισσά του, Μίσι Φράνκλιν, πήρε τον τίτλο της καλύτερης κολυμβήτριας.
 
Ο Σέρβος, Φίλιπ Φιλίποβιτς, είναι ο κορυφαίος πολίστας της χρονιάς, ενώ στην ανοικτή θάλασσα η Κέρι-Αν Πέιν από τη Μεγάλη Βρετανία έλαβε τα πρωτεία.
 
Τέλος, οι Ρωσίδες Νατάλια Ιστσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα πήραν ξανά τον τίτλο στη συγχρονισμένη κολύμβηση, ενώ στις καταδύσεις, πρώτευσαν οι εκπρόσωποι της Κίνας, ο Κιου Μπο στους άνδρες και η Γου Μινξία στις γυναίκες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε