Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες για τα επεισόδια μετά το ΠΑΟΚ – Άρης. Καταδίκη 18χρονου οπαδού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όπως ανακοινώθηκε, οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 17 έως 33 ετών ενώ ανάμεσά τους είναι τρεις αλλοδαποί.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν 17 άτομα που συνελήφθησαν χθες το βράδυ, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Από την Αστυνομία σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, από τις οποίες οι δύο αφορούν επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο της Τούμπας με «πρωταγωνιστές» 15 οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Η τρίτη δικογραφία αφορά επεισόδιο που έγινε στη συμβολή της λεωφόρου Κ. Καραμανλή με την οδό Γρηγορίου Ε’, όταν δύο οπαδοί του Άρη, μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται, προκάλεσαν υλικές ζημιές σε φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη -κατά περίπτωση – για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού, της κατοχής φωτοβολίδων, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της απόπειρας στην παραπάνω πράξη, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της οπλοφορίας.

Από το σύνολο των κατηγορουμένων δικάστηκε μόνο ένας 18χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνελήφθη έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου επειδή πέταξε μία κροτίδα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο μηνών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους (14 οπαδοί του ΠΑΟΚ και δύο του Άρη), το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

Για την υπόθεση των 14 οπαδών του ΠΑΟΚ, που κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημιές στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας κι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, εκτοξεύοντας, παράλληλα, διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκασή της, έπειτα από αίτημα των κατηγορουμένων, για την προσεχή Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου. Ωστόσο, αποφάσισε να μην άρει την κράτησή τους κι έτσι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, οι δύο φίλοι του Άρη -εκ των οποίων ο ένας ανήλικος- θα δικαστούν στις 15 Οκτωβρίου, καθώς το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη τους για κρείσσονες λόγους, επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί. Έως τότε οι δύο κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φωτιές, ζημιές και τραυματισμοί μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε