Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο Μουντιάλ Συλλόγων κάνει…ντεμπούτο η τεχνολογία γραμμής! (VIDEOS)

Στο Μουντιάλ Συλλόγων κάνει…ντεμπούτο η τεχνολογία γραμμής! (VIDEOS)

Η ώρα για μία από τις επαναστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο πλησιάζει. Για πρώτη φορά στην ιστορία, στο Μουντιάλ Συλλόγων 2012, θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα τεχνολογίας γραμμής το οποίο θα ξεκαθαρίζει κάθε αμφιβολία για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι.

Η FIFA είχε εγκρίνει προ μηνών την εισαγωγή τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο και τα 2 συστήματα που προκρίθηκαν το “Hawk-Eye” που χρησιμοποιείται ευρέως σε αγώνες κρίκετ και τένις, και το “GoalRef”, που στηρίζεται σε μικροτσιπ μέσα στην μπάλα και χαμηλά μαγνητικά κύματα στην εστία, θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά επισήμως στα γήπεδα της Ιαπωνίας.

“Αυτό που συνέβη στο Μουντιάλ του 2010 δεν μπορεί να ξανασυμβεί”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ αναφερόμενος στη φάση εκείνη που οδήγησε την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να εξετάσει σοβαρά την εισαγωγή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.

Η FIFA δαπάνησε 2.000.000 δολάρια για να εγκατασταθούν τα συστήματα στα γήπεδα της Ιαπωνίας που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, αλλά αφήνει τις “πόρτες” ανοιχτές για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, αναζητώντας και πιο φθηνές προσφορές από ανταγωνιστικές εταιρίες.

“Είναι ακριβό, αλλά μέσα στο χρόνο η τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο φθηνή. Όσο περισσότερος είναι ο εμπορικός ανταγωνισμός, όλο και περισσότερο φθηνό θα γίνεται το προϊόν. Πρέπει να γίνει προσιτό σε όλους την ίδια χρονική στιγμή, ώστε να είμαστε ακριβείς. Δεν αντέχουμε άλλα λάθη”, πρόσθεσε ο Βαλκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε