Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στο κύπελλο κάνει… κουμάντο η Άρσεναλ! Στέρησε το “νταμπλ” απ’ την Τσέλσι

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Μπήκε στο Γουέμπλεϊ αποφασισμένη να… σώσει τη χρονιά και τα κατάφερε. Η Άρσεναλ ήταν εκπληκτική στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας, βρήκε μπροστά της μια… χλωμή Τσέλσι και με σκορ 2-1 νίκησε την πρωταθλήτρια και έφτασε στην 13η κατάκτηση του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού (τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, αφού ξεπέρασε την Γιουνάιτεντ). Πολυνίκης ο Βενγκέρ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το “τρίτο της κύπελλο Αγγλίας τα τελευταία 4 χρόνια κατάφερε να πάρει η Άρσεναλ. Οι “κανονιέρηδες” επικράτησαν με 2-1 της Τσέλσι στον τελικό του Γουέμπλεϊ και κατέκτησαν το θεσμό για 13η φορά στην ιστορία τους. Πλέον, η ομάδα του Βενγκέρ είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης, αφήνοντας πίσω της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Άξιο αναφοράς πως με αυτό το κύπελλο, ο Αρσέν Βενγκέρ έγινε ο πολυνίκης του θεσμού ξεπερνώντας τον Τζορτζ Ράμσει ο οποίος είχε έξι κύπελλα στα… 40 χρόνια θητείας του στην Αστον Βίλα (1886-1924).

Η αναμέτρηση έγινε στη… σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στην πόλη του Μάντσεστερ, μετά την συναυλία της Αριάνα Γκράντε -την περασμένη Τρίτη- που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ανθρώπων! Οι οπαδοί των δυο ομάδων τίμησαν τα θύματα με ένα… εκκωφαντικό ενός λεπτού σιγής.

Το πρώτο 20λεπτο της Άρσεναλ ήταν ιδανικό και όπως θα το… ονειρευόταν ο Αρσέν Βενγκέρ. Μόλις στο 5′ οι “κανονιέρηδες” άνοιξαν το… δρόμο προς την κούπα, κάνοντας το 1-0, με ένα γκολ που θα έπρεπε να ακυρωθεί. Ο Σάντσες πήρε τις κόντρες με το χέρι και όχι με το στήθος, μπήκε στην περιοχή της Τσέλσι και με κοντινό σουτ νίκησε τον Κουρτουά (αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής Τέιλορ -έπειτα από διαβουλεύσεις- πήρε πάνω του την απόφαση και μέτρησε το γκολ, χωρίς να έχει καταλάβει πως έγινε χέρι).

Η ομάδα του Βενγκέρ συνέχισε με το… πόδι στο γκάζι -την ώρα που η Τσέλσι δεν μπορούσε να πλησιάσει την περιοχή τους- και στο 16′ ο Κέιχιλ έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Οζίλ. Τρία λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν διπλό δοκάρι με τις κεφαλιές των Γουέλμπεκ και Ράμσεϊ.

Στην ματσάρα που είδαμε στο πρώτο 45λεπτο, η Άρσεναλ ήταν η ομάδα που έδειξε… δίψα για το γκολ, με την Τσέλσι να κάνει ό,τι μπορεί για να μην δεχθεί και άλλα τέρματα (στο 30′ και πάλι ο Κέιχιλ έδιωξε πάνω στη γραμμή, αυτή τη φορά το πλασέ του Γουέλμπεκ)

Η ομάδα του Κόντε μπήκε αισθητά βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος πιέζοντας για την ισοφάριση. Η πρώτη.. προειδοποιητική βολή ήρθε στο 51′, με τον Μόουζες να αναγκάζει τον Οσπίνα σε δύσκολη απόκρουση με συρτό διαγώνιο σουτ. Ο Κόντε πέρασε στο ματς τον Φάμπρεγκας για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά οι αριθμητικές ισορροπίες “άλλαξαν όμως στο 68′ και υπέρ της Άρσεναλ. Ο Μόουζες έπεσε μέσα στην περιοχή των “κανονιέρηδων” για να πάρει πέναλτι, αλλά ο διαιτητής των τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή!

 Η Τσέλσι όμως είχε την πίστη και τον.. παιχταρά για να φτάσει στην ισοφάριση (1-1). Ο Ντιέγκο Κόστα κατέβασε με το στήθος μέσα στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Οσπίνα!

Η απάντηση των “κανονιέρηδων” όμως ήταν άμεση. Ο Ζιρού μπήκε στο 79′ και ένα λεπτό αργότερα έκανε υπέροχη σέντρα για τον Ράμσεϊ, που με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Το παιχνίδι απέκτησε “τρελό” ρυθμό στα τελευταία λεπτά, ο Ντιέγκο Κόστα είδε τον Οσπίνα να διώχνει δύσκολα το σουτ του (86′) ενώ στο 87′ ο Οζίλ ελίχθηκε όμορφα εντός μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κουρτουά, στην τελευταία φάση του τελικού.

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Χόλντινγκ, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τσάκα, Τσαμπερλέιν, Εζίλ, Γουέλμπεκ (78΄ Ζιρού), Σάντσες (90+4 Ελνένι) .

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς (61΄ Φάμπρεγκας), Mάρκος Αλόνσο, Πέδρο (72΄ Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα (88 Μπατσουαγί), Αζάρ. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε