Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο χώμα παίζει… μόνος του – Σήκωσε το 6ο ο Ναδάλ

ΦΩΤΟ REUTERS.

Το νούμερο 1 της Παγκόσμιας κατάταξης μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό κόντρα στον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ, κατέκτησε το 6ο του Ρολάν Γκαρός και απέδειξε ότι στη συγκεκριμένη επιφάνεια δεν έχει αντίπαλο.

Ακριβώς 6 χρόνια μετά το πρώτο του τρόπαιο σε τουρνουά γκραν σλαμ, στο ίδιο γήπεδο, ο Ράφα Ναδάλ νίκησε για 17η φορά στην καριέρα του τον μεγάλο του αντίπαλο, με 3-1 σετ και πήρε το 6ο του Ρολάν Γκαρός στα 7 τελευταία χρόνια. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά σε ισάριθμους τελικούς του Γαλλικού όπεν που ο Ναδάλ κέρδισε τον Φέντερερ.

 
Στο πρώτο σετ ο Ρότζερ Φέντερερ ξεκίνησε φουριόζος, έκανε το μπρέικ που χρειαζόταν και έφτασε μία ανάσα από το 1-0 όταν προηγήθηκε με 5-2. Ο Ναδάλ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με 5 συνεχόμενα γκέιμ πήρε το προβάδισμα στα σετ.
 
Ο Ισπανός συνέχισε και στο δεύτερο από εκεί που σταμάτησε, έκανε το μπρέικ στο πρώτο μόλις γκειμ του δεύτερου σετ και πήρε από νωρίς το πάνω χέρι.
 
Ο Φέντερερ έκανε το μπρέικ σε καίριο σημείο, στο 4-3, ισοφάρισε αλλά πριν προλάβει να χαρεί ο Ναδάλ απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η βροχή στο Παρίσι με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του μεγάλου τελικού.
 
Το ματς συνεχίστηκε, με τον Φέντερερ να κάνει εκ νέου μπρέικ να παίρνει προβάδισμα 6-5, αλλά ο Ναδάλ ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος και του δεύτερου σετ. Νίκησε 7-3 στο τάι μπρέικ και έφτασε μία ανάσα από το 6ο του Ρολάν Γκαρός.
 
Ο Φέντερερ έχει παίξει ουκ ολίγες φορές με την πλάτη στον τοίχο και αυτό έκανε στο τρίτο σετ. Βρέθηκε να χάνει με 4-2 αλλά με αντεπίθεση διαρκείας πήρε το σετ με 7-5 και μείωσε σε 2-1.
 
Στο τέταρτο σετ όμως ο Ναδάλ έπαιξε εκπληκτικά, έσπασε δύο φορές το σερβίς του Φέντερερ και έφτασε στο 6-1. Ο Ισπανός κατέκτησε το 10ο γκραν σλαμ της καριέρας του σε 12 τελικούς. Από την άλλη ο Ελβετός έχει 16 και είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.
 
Τα σετ: 7-5, 7-6 (7-3),5-7, 6-1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε