Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Στον Πειραιά όλα είναι υπέροχα”

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Βέλγος δηλώνει ότι θέλει να μείνει για χρόνια στην Ελλάδα, περιμένει το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟ ενώ δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τον Γιάννη Φετφατζίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στη Sportday:

Για το αν ήταν εύκολη η απόφαση να έρθει στον Ολυμπιακό: “Ναι, ήταν πολύ εύκολη απόφαση. Διότι ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη και φημισμένη ομάδα. Γι’αυτό! Υπήρχαν προτάσεις από άλλες γαλλικές ομάδες αλλά δεν με ενδιέφερε. Ήμουν αποφασισμένος να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και ο Ολυμπιακός κάλυπτε τις φιλοδοξίες μου”.

Για το αν αισθάνθηκε να απειλείται μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθώς αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη: “Ξέρω ότι ήμουν επιλογή του παλιού προέδρου, όμως η αλλαγή αυτή δεν με επηρέασε καθόλου ψυχολογικά. Εγώ από την πρώτη στιγμή που ήρθα ήξερα ότι θα παίξω εδώ, επομένως δεν ήταν πρόβλημα το γεγονός ότι ήρθε νέος πρόεδρος”.

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι αυτό που περίμενε από πλευράς επιπέδου: “Ναι. Ήξερα ότι η διοίκηση είχε το όραμα να δημιουργήσει μία μεγάλη ομάδα και για αυτό έκανε και ορισμένες σημαντικές μεταγραφές. Προς το παρόν όλα κυλούν υπέροχα και είμαστε στο σωστό δρόμο. Μία μεγάλη ομάδα πρέπει, όμως, να είναι πάντα συγκεντρωμένη στο επόμενο παιχνίδι της και όχι στο παρελθόν, και για αυτό στο δικό μας μυαλό είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο ματς το Σαββατοκύριακο, στο οποίο πρέπει να αποδείξουμε και πάλι ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο”.

Για το γεγονός ότι γίνεται μάχη στον Ολυμπιακό για μία θέση στην κορυφή της επίθεσης: “Μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Είναι καλό που υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες σε μία θέση, γιατί έτσι αναγκάζεσαι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στις προπονήσεις.  Πρέπει να αποδείξεις στον προπονητή σου ότι αξίζεις και πως εσύ πρέπει  να παίζεις”.

Για το ποιό είναι το δυνατό στοιχείο του καθενός επιθετικού στον Ολυμπιακό: “Εγώ παίζω πιο πολύ με τη μπάλα, είμαι πιο διεισδυτικός. Ο Μάρκο είναι πιο πολύ παίκτης περιοχής. Ζει για το γκολ. Είναι σαν τον Ιντζάγκι. Ο Μήτρογλου έχει το δικό του στυλ, ο Νέμεθ το ίδιο”.

Για το αν υπάρχει κάποιος συμπαίκτης στον οποίο έχει αδυναμία: “Στο γήπεδο συνεννοούμαι καλύτερα με τους δημιουργικούς παίκτες όπως ο Ριέρα και ο Ιμπαγάσα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ντουντού. Είναι σημαντικό να έχεις καλές σχέσεις και εκτός γηπέδου για να βγαίνει αυτό και στο χορτάρι. Από τους Έλληνες τα βρίσκω με τον Τοροσίδη και τον Αβραάμ”.

Για το πώς βλέπει τον Γιάννη Φετφατζίδη: “Είναι ένας νέος παίκτης με τεράστια  ποιότητα. Δεν χωρά αμφιβολία για αυτό. Αν είναι σοβαρός, αν δουλέψει πολύ, ένα τεράστιο μέλλον τον περιμένει. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι ακόμα πολύ  νέος. Δεν πρέπει να τον φορτώνουμε με υπερβολική πίεση. Για ένα νέο παιδί δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά ο “Φέτφα” δείχνει πολύ δυνατός ψυχολογικά προς το παρόν, όμως σε λίγους μήνες μπορεί να μην είναι σε φόρμα και τα πράγματα να δυσκολέψουν λίγο”.

Για τον αν του αρέσει περισσότερο να σκοράρει ή να δημιουργεί: “Το σημαντικό για μένα είναι να σκοράρω. Επιθετικός έιμαι. Παρόλα αυτά, αν χρειαστεί να βγω πιο έξω για να δίνω ασίστ σε κάποιους άλλους να σκοράρουν, είναι το ίδιο σημαντικό. Το καλό είναι ότι μπορώ να κάνω και το δύο”.

Για το τί άλλαξε στην ομάδα με την έλευση του Βαλβέρδε στη θέση του Λίνεν: “Η προπόνηση με τον Λίνεν ήταν πολύ πιο σκληρή, πολύ πιο στοχευμένη στη φυσική κατάσταση. Με τον Βαλβέρδε η προπόνηση έχει πολύ περισσότερο μπάλα και δίνεται έμφαση στην τεχνική, όπως γίνεται από κάθε Ισπανό. Και στην επικοινωνία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Λίνεν έδινε έμφαση σε αυτόν τον τομέα και μιλούσε πολύ με τους παίκτες. Ο Βαλβέρδε είναι κάπως πιο διακριτικός και κρατάει λίγο περισσότερες αποστάσεις”.

Για το αν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και μετά τη λήξη του δανεισμού του: “Εγώ αισθάνομαι υπέροχα. Τώρα είναι στο χέρι του προέδρου και του ατζέντη μου να συζητήσουν για να δουν τί  μπορεί να γίνει για να μείνω εγώ. Επαναλαμβάνω ότι εγώ είμαι πολύ καλά εδώ και όλα εξαρτώνται από τη διάθεση του προέδρου να με κρατήσει εδώ”.

Για το τί διαφορετικό έχει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες του:
“Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ. Υπάρχει οργάνωση, υπάρχει ο κόσμος, είναι φανταστικός άσχετα αν είχαμε φανατικό κοινό και στη Σεντ Ετιέν. Θα έφευγα μόνο αν υπήρχε πρόταση από μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ας κάνει ο πρόεδρος ό,τι μπορεί για να με κρατήσει και εγώ υπόσχομαι να μείνω…”

Για την πραγματική του θέση: “Είμαι επιθετικός κορυφής. Δεν με ενδιαφέρει το σύστημα. Είτε παίζουμε με έναν επιθετικό είτε με δύο, το μόνο που με ενδιαφέρει και μου αρέσει είναι να παίζω στην επίθεση”.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:
“Ξέρω ότι πρέπει να κερδίσουμε ό,τι και να γίνει. Ξέρω ότι είναι το ματς της χρονιάς για τους οπαδούς και για μας επίσης. Μου είπαν ότι τα πράγματα θα είναι κάπως… άγρια. Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή. Μου έχουν πει ότι καμιά φορά το πράγμα ξεφεύγει. Γίνεται επικίνδυνο. Γίνεται τρελλό. Και για αυτό όμως παίζουμε ποδόσφαιρο. Είναι μέρος της δουλειάς μας”.

Για το αν έχει εικόνα από τους “πράσινους”: “Προς το παρόν είναι ένα βαθμό πίσω μας στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει προβλήματα, κάτι όμως που δεν είναι απόλυτα ενδεικτικό, καθώς έχει κληρωθεί σε δύσκολο όμιλο. Είμαστε ομάδες με διαφορετικό στυλ. Είναι μία ομάδα που είναι σωστά τοποθετημένη στο γήπεδο, κρατάει πολύ τη μπάλα, είναι λίγο πιο αυστηρή στο στυλ της και η οποία παίζει με στοχευμένες μπαλιές κυρίως προς τον Σισέ. Εμείς παίζουμε λιγάκι πιο διαφορετικά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε