Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα 10 ύποπτοι για τους στημένους αγώνες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όσους θησαύρισαν ποντάροντας σε στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου στην Ελλάδα έχει βάλει στο στόχαστρο η Εισαγγελία της Αθήνας. Δέκα άτομα έχουν εντοπιστεί και τις επόμενες μέρες θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η Εισαγγελία της Αθήνας διενέργησε έρευνα για τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα, οι οποίοι φτάνουν τους 41 και πρόκειται για αναμετρήσεις της αλλά και του Κυπέλλου από το 2008 μέχρι το 2011. Από την έρευνα, η οποία στηρίχθηκε και σε καταθέσεις στελεχών της Ουέφα έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 10 ύποπτοι οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα κληθούν να καταθέσουν αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι εισαγγελείς έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία και επαρκείς ενδείξεις για το στήσιμο των αγώνων, ενώ ο κύριος όγκος των κερδών παίχτηκε σε πρακτορεία της Θεσσαλονίκης. Τα πρόσωπα αυτά εντοπίστηκαν μέσα από καταλόγους που έστειλε ο ΟΠΑΠ στην εισαγγελία, καθώς τα ποσά που έπαιζαν δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά τους.

Για να συνεχιστεί η έρευνα οι εισαγγελικές αρχές έχουν χωρίζει την υπόθεση σε δύο ακόμα δικογραφίες. Η πρώτη αφορά το μέρος των στημένων αγώνων από ποδοσφαιριστές, παράγοντες και διαιτητές οι οποίοι καθόριζαν τα αποτελέσματα. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της δωροδοκίας, δωροληψίας, αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εγκληματικής οργάνωσης.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά αυτούς που στοιχημάτιζαν σε εταιρείες του εξωτερικού μέσω internet με τεράστιες αποδόσεις και κέρδιζαν εκατομμύρια. Για αυτούς, θα ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις βρετανικές αρχές προκειμένου η μεγαλύτερη στοιχηματική εταιρεία Beat Fear να στείλει στην Ελλάδα τα στοιχεία των Ελλήνων δικαιούχων πoυ πόνταραν και κέρδισαν στους συγκεκριμένους αγώνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε