Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στον τόπο της τραγωδίας – Θλίψη κι αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο 20χρονου σε αγώνα Dragster – Πως έγινε το μοιραίο δυστύχημα στο Ελληνικό

Στον τόπο της τραγωδίας – Θλίψη κι αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο 20χρονου σε αγώνα Dragster – Πως έγινε το μοιραίο δυστύχημα στο Ελληνικό

– Ακαριαία έχασε τη ζωή του ο νεαρός Νίκος Μπερδές
– Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο ΚΑΤ ο 23χρονος οδηγός που τον χτύπησε
– Λάθος των κριτών στην πίστα του Ελληνικού καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες
– Μόνο ένα ασθενοφόρο στο σημείο, το δεύτερο άργησε 50 λεπτά!
– Τι είναι οι αγώνες Dragster
– Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Αγαπούσε τις μηχανές και την ταχύτητα. Ήταν το πάθος του. Η σελίδα του στο Facebook ήταν γεμάτη από φωτογραφίες του με τη μηχανή του, από αγώνες, από τρόπαια.
Φωτογραφία από τη σελίδα του άτυχου νεαρού στο Facebook
Ο 20χρονος Νίκος Μπερδής, το ένα από τα δυο θύματα της τραγωδίας στην αυτοσχέδια πίστα του Ελληνικού, έφυγε ενώ έκανε αυτό που αγαπούσε περισσότερο: συμμετείχε σε αγώνες ταχύτητας. Αυτό όμως λίγο ανακουφίζει τον πόνο της οικογένειας και των φίλων του.
Στο βάθος η γραμμή της εκκίνησης του αγώνα
Ο άτυχος Νίκος είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του όταν οι κριτές έδωσαν το ΟΚ να ξεκινήσουν άλλοι οδηγοί. Δεν είδαν, λένε αυτόπτες μάρτυρες, πως ο 19χρονος δεν είχε προλάβει να φύγει από την πίστα. Και ο 23χρονος αναβάτης που ξεκίνησε, έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω του.
Ο Νίκος Μπερδές με το μηχανάκι του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FACEBOOK
Ο 20χρονος πέθανε ακαριαία. Ο 23χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Ασκληπιείο της Βούλας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ, όπου εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, που συνέβη στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, οι διοργανωτές έσπευσαν να “μαζέψουν” τα πάντα και να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο και το δεύτερο που κλήθηκε να πάει στην πίστα άργησε να φτάσει σχεδόν 50 λεπτά καθώς δε μπορούσε να βρει που ακριβώς έπρεπε να φτάσει!





Σήμερα, μια μέρα μετά το δυστύχημα, ο χρόνος στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού παραμένει αποκλεισμένος. Το τμήμα τροχαίας Ελληνικού έχει ξεκινήσει προανάκριση και αναζητά τους υπεύθυνους των αγώνων, καθώς φέρονται να μην είχαν δεν είχαν λάβει άδεια για τη διεξαγωγή τους.

Ο δημοσιογράφος μηχανοκίνητου αθλητισμού Αντώνης Λεκκόπουλος μίλησε για το πως έγινε το μοιραίο συμβάν, τι έπρεπε να έχει γίνει από πλευράς προφυλάξεων και διοργανωτών αλλά και για το τί είναι οι αγώνες Dragster.


Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το αν και κατά πόσο τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τέτοιου είδους αγώνες, με τους αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη πρόληψη για να αποφευχθούν δυστυχήματα.
Στο βάθος το σημείο του τερματισμού, όπου έγινε το δυστύχημα
Κορίνες κατά μήκος της διαδρομής
Έρευνες για το αν υπήρχε άδεια να γίνουν οι αγώνες κάνει η Τροχαία Ελληνικού

Το χρονικό της μοιραίας σύγκρουσης

Το δυστύχημα στο Ελληνικό έγινε, σύμφωνα με μαρτυρίες, λόγω λάθους των κριτών. Ο 20χρονος αναβάτης που έχασε τη ζωή του είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του αλλά δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από την πίστα και οι κριτές έδωσαν το πράσινο φως να φύγουν οι επόμενοι.
Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος
Μία δεύτερη μηχανή με αναβάτη έναν 23χρονο έπεσε με πολλά χιλιόμετρα πάνω στη μηχανή του 20χρονου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στο Ελληνικό – Σκοτώθηκε 19χρονος σε αγώνα Dragster

Πήλιο: Θανατηφόρα βόλτα με “γουρούνα” για 46χρονο αγρότη

Κρήτη: Οικογενειακή τραγωδία στην άσφαλτο – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες!

Τραγωδία στη Νότια Αφρική, οκτώ εργάτες νεκροί

Πάτρα: Τραγωδία στην άσφαλτο – Φορτηγό συνέθλιψε άντρα με πατερίτσες!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε