Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Στους 24 της Γαλλίας ο Σισέ!

Στους 24 της Γαλλίας ο Σισέ!

Είναι οριστικό. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού κέρδισε μία θέση στην 24αδα της Εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ο Ρεϊμόν Ντομενέκ έκοψε τους Λαντρό και Μπεν Αρφά, ενώ έδωσε θέση στους Βαλμπουένα και Πλανίς. Επίσης στην αποστολή βρίσκεται και ο Ουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος όμως ενδέχεται να αποκλειστεί εάν δεν ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως ενώ κλήθηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν αποκλείστηκε ο Ζίνιακ.

 

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με τα 23 τέρματα που σημείωσε στη Σούπερ Λίγκα είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης της εθνικής Γαλλίας. Ο Ντομενέκ τον στήριξε, το ίδιο και ο κόσμος οπότε πλέον ο επόμενος στόχος του Σισέ είναι η καθιέρωση του στην ενδεκάδα.
 
Στο Μουντιάλ του 2002 ο Σισέ αγωνίστηκε ως αλλαγή και στα τρία ματς που έδωσε η Γαλλία στους ομίλους χωρίς να μπορέσει να τη βοηθήσει να προκριθεί στην επόμενη φάση.
 
Το 2006 ήταν άτυχος αφού στην προετοιμασία, τραυματίστηκε σοβαρά σε φιλικό ματς κόντρα στην Κίνα, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει το παρών στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι 24 παίκτες της Γαλλίας:

 
Τερματοφύλακες: Ούγκο Λορίς (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Σέντρικ Καρασό (Μπορντό).

Αμυντικοί: Μπακαρί Σανιά (Άρσεναλ), Ερίκ Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Ουιλιάμ Γκαλάς (Άρσεναλ), Πατρίς Εβρά (Μαν. Γιουνάιτεντ), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Σεβίλλη), Γκαέλ Κλισί (Άρσεναλ), Μαρκ Πλανίς (Μπορντό), Αντουάν Ρεβεγιέρ (Λιόν).

Μέσοι: Ζερεμί Τουλαλάν (Λιόν) Λασανά Ντιαρά (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλού Ντιαρά (Μπορντό), Γιοάν Γκορκίφ (Μπορντό), Αμπού Ντιαμπί (Άρσεναλ), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι).

Επιθετικοί: Σίντνεϊ Γκοβού (Λιόν), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου), Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα), Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός), Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ (Τουλούζ), Ματιέ Βαλμπουενά (Mαρσέιγ)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε