Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στους “8” η Ολλανδία με φύλακα-άγγελο τον Στεκέλενμπουργκ

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο πορτιέρο των Οράνιε κράτησε το μηδέν για 93 λεπτά κόντρα στους πολύ επικίνδυνους Σλοβάκους και η Ολλανδία χάρη στα γκολ των Ρόμπεν και Σνάιντερ, πήρε την πρόκριση για τους “8”, μετά τη νίκη της με 2-1. 

Δείτε το LIVE του αγώνα

Αυτή η Ολλανδία μπορεί να μην παίζει τη μπάλα που μας είχε συνηθίσει στις προηγούμενες διοργανώσεις όμως έχει την ουσία. Απέναντι στην Σλοβακία είχε θεωρητικά εύκολο έργο, όμως κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σλοβάκοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως βρήκαν απέναντι τους τον εξαιρετικό Στεκέλενμπουργκ που στο 67′ και στο 68′ έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις κρατώντας το 1-0.

 
Οι “Οράνιε” μπήκαν δυνατά στο ματς, επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους στο πρώτο μέρος και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν στο γκολ.
 
Αυτό έγινε στο 18′ με τον ποιοτικότερο παίκτη της Ολλανδίας, τον Άριεν Ρόμπεν να σκοράρει με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.
 
Από εκεί και μετά οι παίκτες του Φαν Μάρβαϊκ έριξαν το ρυθμό τους και φάνηκαν να είναι εφησυχασμένοι με το υπέρ τους σκορ.
 
Οι Σλοβάκοι αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν απέναντι τους το “μεγαθήριο” που φανταζόντουσαν και ξεθάρρεψαν στο δεύτερο μέρος. Κυριάρχησαν για 25 λεπτά στο γήπεδο και μόνο λόγω του Στεκέλενμπουργκ δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.
 
Τελικά αφού δεν σκόραραν οι Σλοβάκοι, οι Ολλανδοί κατάφεραν σε μία κόντρα επίθεση να πετύχουν το 2-0 και να τελειώσουν πρόωρα την υπόθεση πρόκρισης. Ο Κούιτ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον Μούχα και πάσαρε στον αμαρκάριστο Σνάιντρε που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 2-0.

ΟΙ Σλοβάκοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να σημειώσουν το γκολ της τιμής με το πέναλτι του Βίτεκ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο επιθετικός της Σλοβακίας έφτασε τα τέσσερα γκολ όσα έχει και ο Ιγκουαΐν.

 
Στους “8” η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Βραζιλία – Χιλή.

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ (90′ Αφελάι), Ρόμπεν (71′ Ελία), Κάουτ, Φαν Πέρσι (80′ Χούντελαρ).

Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Ντούριτσα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ (87′ Γιακούμπκο), Βάις, Στοχ, Γέντριτσεκ (71′ Κόπιουνεκ), Κούτσκα, Χάμσικ (87′ Σαπάρα), Βίτεκ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε