Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σύγκρουση δύο κόσμων με φόντο το πρωτάθλημα – Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (21:00)

Σύγκρουση δύο κόσμων με φόντο το πρωτάθλημα – Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (21:00)

Όλος ο κόσμος περιμένει με αγωνία το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι του πλανήτη, το οποίο θα κρίνει πιθανότατα και τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Μέσι vs Ρονάλντο, Γκουαρδιόλα vs Μουρίνιο, Μπαρτσελόνα vs Ρεάλ. Μπορεί να βρει κανείς ένα σωρό άλλες ιδιαίτερες κόντρες για το αποψινό clasico. Οι δύο κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές, οι κορυφαίοι προπονητές θα τεθούν αντιμέτωποι σε μία κόντρα δύο διαφορετικών κόσμων. Δύο διαφορετικές νοοτροπίες. Ένα έπαθλο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει “αέρα” 4 βαθμών, ωστόσο αν ηττηθεί ξανά από την Μπαρτσελόνα θα δει μέσα σε έναν μήνα την διαφορά των 10 βαθμών να γίνεται έναν και το μομέντουμ θα είναι ξεκάθαρα με τους Καταλανούς. Αν πάλι, οι Μαδριλένοι επικρατήσουν θα μπορούν να κάνουν άτυπη φιέστα μέσα στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, αυτές προέρχονται από ήττα. Η Ρεάλ έχασε από την Μπάγερν με 2-1 την Τρίτη και η Μπαρτσελόνα με 1-0 από την Τσέλσι την Τετάρτη, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσουν τις ρεβάνς με στόχο να βρεθούν αντιμέτωπες και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά τα προβλήματα των δύο τεχνικών, το σημαντικότερο το έχει ο Πεπ Γκουαρδιόλα ο οποίος δεν ξέρει αν μπορεί να υπολογίζει στον Αλέξις Σάντσες, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει συνηθίσει να… ζει με τις απουσίες των Αμπιντάλ και Βίγια. Όσον αφορά την Ρεάλ αμφίβολος είναι ο Ρικάρντο Καρβάλιο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Αντριάνο, Πικέ, Μασεράνο, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Πέδρο, Σεσκ, Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο)
: Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε, Κεντίρα, Αλόνσο, Γκανέρο, Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Μπενζεμά.

Διαιτητής
: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο

Πάμε και σε κάποια επιμέρους στοιχεία που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η Μπαρτσελόνα έχει συμπληρώσει 34 παιχνίδια χωρίς ήττα στην έδρα της. Η τελευταία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2010 από την Έρκουλες με 2-0.

Η Ρεάλ έχει να ηττηθεί μακριά από την έδρα της από τον Σεπτέμβριο του 2011, στο παιχνίδι με την Λεβάντε (1-0).

Η Μπαρτσελόνα μετράει 11 σερί νίκες στην Πριμέρα, ενώ ο Μέσι έχει σκοράρει και στα 10 τελευταία.

4 χρόνια έχει να κερδίσει στο «Καμπ Νόου« η Ρεάλ, που το είχε κάνει τη σεζόν 2007-08 με το 0-1 με το γκολ του Ζούλιο Μπαπτίστα.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει πετύχει 63 γκολ σε 53 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 53 γκολ σε 49 ματς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε