Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Συναγερμός στο γήπεδο της Ντόρτμουντ! Βρέθηκαν ύποπτα δέματα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις εξόδους του γηπέδου, όπου διεξαγόταν το ματς Ντόρτμουντ -Μονακό
– Περίπου στις 22.00 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της αστυνομίας – “Λάθος συναγερμός” μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ
– Ο αγώνας αναβλήθηκε χθες μετά τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στο πούλμαν της γερμανικής ομάδας
– Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν 3-2 από τη Μονακό στα προημιτελικά του Champions League

Συναγερμός σήμανε στην “Signal Iduna Park”, όπου η αστυνομία εντόπισε ύποπτα δέματα, όπως έγινε γνωστό περίπου μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση του εξ’ αναβολής αγώνα Ντόρτμουντ – Μονακό, στον οποίο οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν με 3-2. Ωστόσο, διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως τα ύποπτα πακέτα είχαν εντοπιστεί από το ημίχρονο, αλλά η αστυνομία φρόντισε να μην διαρρεύσει το παραμικρό, ώστε να μην προκληθεί πανικός στο κατάμεστο γήπεδο.

Η νοτιοανατολική και η βόρεια έξοδος του γηπέδου αποκλείστηκαν προσωρινά και όσο το ματς ήταν σε εξέλιξη. Όταν ο αγώνας ολοκληρώθηκε, η αστυνομία με ανακοίνωση της ευχαρίστησε τους φιλάθλους για την υπομονή τους.

 

 

 

Η αστυνομία ολοκλήρωσε τον έλεγχο περίπου στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Με ανακοίνωσή της η Μπορούσια Ντόρτμουντ ευχήθηκε ασφαλή επιστροφή στους φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο γήπεδο.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Μεγάλη Τρίτη, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, την ώρα που η ομάδα κατευθυνόταν προς το γήπεδο. Τα λάστιχα του πούλμαν έσκασαν και τζάμια παραθύρων έσπασαν με αποτέλεσμα από τα θραύασματα να τραυματιστεί ο Μαρκ Μπαρτρά, ο οποίος χειρουργήθηκε στον καρπό.  

Ένας άνδρας με ισλαμιστικό υπόβαθρο έχει τεθεί υπό κράτηση από τους γερμανούς αστυνομικούς, όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, που θεωρεί πως έχει να κάνει με μια «τρομοκρατική» ενέργεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα διαμερίσματα δύο υπόπτων που ανήκουν στους ισλαμιστικούς κύκλους της Γερμανίας και αποφάσισε να θέσει υπό κράτηση τον έναν απ’ αυτούς. Η εισαγγελία δεν έκανε γνωστό πού τέθηκε υπό κράτηση ο ύποπτος, αλλά πρόσθεσε πως θα εξετασθεί αν θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, η οποία χειρίζεται όλες τις υποθέσεις στις οποίες υπάρχουν υποψίες για τρομοκρατία, είπε πως οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις επιστολές κοντά στον τόπο της επίθεσης, όλες με το ίδιο περιεχόμενο που υποδηλώνει ισλαμιστικό κίνητρο.

Η εκπρόσωπος Φράουκε Κέλερ δήλωσε πως οι επιστολές αναφέρονταν στη χρήση αναγνωριστικών αεροπλάνων Tornado στη Συρία, τα οποία έχει αναπτύξει η Γερμανία στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ σ’ αυτές ζητείται επίσης το κλείσιμο της αμερικανικής στατιωτικής βάσης στο Ραμστάιν της δυτικής Γερμανίας. Η εκπρόσωπος επισήμανε επίσης μια ανάληψη ευθύνης στο Ίντερνετ από μια αντιφασιστική οργάνωση, αλλά δήλωσε πως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την εγκυρότητά της. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε