Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

ΘΡΥΛΟΣ! Με 60 πόντους αποχαιρέτησε ο Kobe Bryant – Συγκλονιστικές στιγμές στο Staples Center (ΦΩΤΟ, VIDEO)

ΘΡΥΛΟΣ! Με 60 πόντους αποχαιρέτησε ο Kobe Bryant – Συγκλονιστικές στιγμές στο Staples Center (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η τελευταία παράσταση ενός από τους μεγαλύτερους, κατά γενική ομολογία, παίκτες που πέρασαν ποτέ από το NBA. Ο Κόμπι Μπράιαντ έδωσε την τελευταία του παράσταση. Και φρόντισε να αποχαιρετίσει με τον καλύτερο τρόπο όσους τον λάτρεψαν: με 60 πόντους και τη νίκη των Λέικερς επί των Γιούτα Τζαζ με 101-96.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Staples Center, στο “σπίτι” του Kobe Bryant τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια ήταν κάτι περισσότερο από συγκινητικές. Ο τεράστιος Μάτζικ Τζόνσον ήταν εκεί για να τον αποχαιρετίσει. Το ίδιο κι άλλοι θρύλοι της ομάδας. Και κυρίως ήταν εκεί οι οπαδοί των Lakers, χιλιάδες άνθρωποι που ήθελαν να δουν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Black Mamba.

Και τους αποζημίωσε όλους. Πέτυχε 60 πόντους και ήταν εκείνος που πήρε από το χέρι την ομάδα του για να την οδηγήσει στη νίκη επί των Γιούτα Τζαζ. Το γήπεδο σείστηκε όταν πριν από το παιχνίδι στα μάτριξ του γηπέδου προβλήθηκε το video – αφιέρωμα των Λέικερς στον ηγέτη τους. Αμέσως μετά, άρχισε η παρουσίαση της ομάδας. Και όταν ο εκφωνητής είπε το όνομα Kobe Bryant, σείστηκε το Λος Άντζελες.

Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Κόμπι βγήκε για τελευταία φορά από το παρκέ. Το standing ovation είναι λίγο. Ο κόσμος φώναζε το όνομά του ρυθμικά. Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει… Ήταν ένα ονειρεμένο αντίο. Αντάξιο της αξίας του Κόμπι. Και όταν το παιχνίδι τελείωσε, πήρε το μικρόφωνο για να πει κι εκείνος το δικό του «ευχαριστώ» στο κοινό της ομάδας με την οποία συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του. Ευχαρίστησε για την υποστήριξη και το κίνητρο. «20 χρόνια όλοι μου φώναξαν να πασάρω και σήμερα όλοι μου έλεγαν “μην τη δώσεις Κόμπι”. Τι άλλο να πω; Mamba out».

Στιγμές από το Staples Center

Το video αφιέρωμα των Λέικερς στον Κόμπι Μπράιαντ

Φωτογραφίες: EPA, Reuters

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε