Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Θα είσαι πάντα ο αρχηγός”!

Με τρόπο ανάλογο αυτών που πρόσφερε επί 19 χρόνια στην ομάδα, τίμησε ο Παναθηναϊκός τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

 

Οι “πράσινοι” επικράτησαν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-69 στη φιλική αναμέτρηση προς τιμήν του ιστορικού αρχηγού τους, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει, αφού ο “Φράγκι” αποθεώθηκε από τους σχεδόν 18.000 φιλάθλους του “τριφυλλιού”, που γέμισαν τις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να τον αποχαιρετήσουν και να δηλώσουν αιώνια πίστη σε αυτόν φωνάζοντας “Δεν γίνεται αλλιώς, εσύ θα είσαι για πάντα αρχηγός” την ώρα που η φανέλα με το νούμερο “4” ανέβαινε στην οροφή του γηπέδου.

 

Τα video wall του ΟΑΚΑ από νωρίς έπαιζαν βίντεο με τις μεγαλύτερες στιγμές του Αλβέρτη με τον κόσμο όρθιο να τον αποθεώνει, την ίδια στιγμή που στη μπουτίκ του γηπέδου κυκλοφορούσε ακόμα και δίωρο dvd με τις κορυφαίες στιγμές του από τη 19άχρονη καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Οι φίλαθλοι του “τριφυλλιού” μάλιστα πριν από το τζάμπολ… απαίτησαν να μην λήξει το παιχνίδι, αφού το πανό που ανάρτησαν έγραφε, “μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει κι ο αρχηγός μας να μην σταματήσει”.


Η βραδιά όμως άνηκε στον Αλβέρτη και ήταν η σειρά του να μιλήσει. Παίρνοντας το μικρόφωνο από τα αφεντικά του Παναθηναϊκού ο “Φράγκι” απευθύνθηκε στον κόσμο ευχαριστώντας τον για όλες τις μεγάλες στιγμές που έζησαν μαζί αυτά τα 19 χρόνια λέγοντας: “Πριν από λίγα χρόνια δεν μπορούσα να φανταστώ πως κάποιος αθλητής μπορεί να αισθανθεί όπως εγώ σήμερα και να γνωρίσει τέτοιο κόσμο σαν εσάς. Αν μπορούσα να ξεκινήσω από την αρχή και να σας ανταποδώσω όσα μου έχετε δώσει θα το έκανα. Σας ευχαριστώ για όλα και να θυμάστε. Στις χαρές και στις λύπες μαζί”. Η αποθέωση για άλλη μια φορά ήταν φυσικό επακόλουθο με τον ίδιο τον Αλβέρτη να δίνει το σύνθημα για να αποθεωθεί και ο διάδοχος του Δημήτρης Διαμαντίδης.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε