Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα μάθουμε ποτέ να χάνουμε;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το ντέρμπι των “αιωνίων” τελείωσε με τους “πράσινους” να πανηγυρίζουν, τον Μαρινάκη να τα κάνει “μαντάρα”, τον Σισέ να βρίσκεται σε παραλήρημα και τον Κάκο στο επίκεντρο. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή αλλά στην Ελλάδα με τις αξίες έχουμε ένα… πρόβλημα.

Άλλο ένα ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αποτελεί παρελθόν και όπως συνηθίζετε η κουβέντα για το τι έγινε και τι δεν έγινε θα συνεχιστεί μέχρι το επόμενο.
 
Πριν από όλα να δούμε πως είδαν το ματς οι άνθρωποι και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
 
Η πρώτη δουλειά του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν να πάει στα αποδυτήρια των διαιτητών και να πει στον Κάκο πως “αλλοίωσε το αποτέλεσμα” και στον Βασσάρα πως “έτσι δεν πάμε πουθενά”. Λίγο αργότερα κατά την έξοδο του δήλωσε στις κάμερες πως δεν έχει ολοκληρωμένη άποψη για τις επίμαχες φάσεις αλλά τον πήραν κάποιοι φίλοι του τηλέφωνο! Παρόλαυτα ο Κάκος το… “αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Την απάντηση στον μεγαλομέτοχο των “Πειραιωτών” την έδωσε ο ίδιος ο Βαλβέρδε λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου: “Σημαντικό είναι να ασχολούμαστε με το παιχνίδι και όχι με άλλα πράγματα όπως οι διαιτητές. Αυτά είναι βλακείες”.
 
Στην αντίπερα όχθη ο Νικόλας Πατέρας μας είπε πως “το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν υποτονικό”! Ακόμα και η πλευρά των νικητών ήταν δύσκολο να παραδεχθεί πως για ένα ημίχρονο ο αντίπαλος έκανε ότι ήθελε.
 
Στην πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ποτέ καλύτερος. Γλίτωσε φτηνά στο πρώτο ημίχρονο τις επινοήσεις του Νιόπλια και αφού ο ίδιος διόρθωσε τα λάθη του εκμεταλλεύτηκε δύο λάθη του αντιπάλου και το ματς τελείωσε στο 61ο λεπτό με την απόφαση του Κάκου.
 
Σωστή ή λανθασμένη μπορεί να το κρίνει ο καθένας ξεχωριστά, ωστόσο από κει και έπειτα ματς δεν υπάρχει. Ο Νιόπλιας βάζει, σωστά, αμέσως μετά το 2-1 τον Σιμάο να θωρακίσει τα μετόπισθεν, ο Μιραλάς κουράζεται και όλοι περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα.
 
Αξία όμως έχει και η άποψη του μεγάλου πρωταγωνιστή του ντέρμπι. Ο Τζιμπρίλ Σισέ με τα δύο, πρώτα του γκολ σε ντέρμπι έκρινε την έκβαση του αγώνα και έσπευσε να δηλώσει πως “τώρα οι άλλοι πρέπει να το βουλώσουν”. Όπου άλλοι βάλτε εφημερίδες φιλοολυμπιακές. Μίλησε για προσβολές και απαντήσεις και άλλα πολύ ωραία αλλά για να είναι απόλυτα σωστός θα έπρεπε να είχε ρίξει μια ματιά και στις φιλοπαναθηναϊκές εφημερίδες και τι έγραφαν μέσα στην εβδομάδα. Ευτυχώς μετά τη συνάντηση με τον Μπιτσαξή έπεσαν οι τόνοι στα πρωτοσέλιδα…
 
Εν κατακλείδι. Αυτοί οι αγώνες λέγονται ντέρμπι γιατί η ένταση είναι μεγάλη το θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη και οι καρδιές εκατομμυρίων φιλάθλων χτυπούν πολύ δυνατά για περίπου δύο ώρες. Άλλο αυτό όμως και άλλο μην έχεις δει το ματς να διαβάζεις τις δηλώσεις και να μην ξέρεις τι πραγματικά έχει γίνει. Θα πρέπει σε αυτή την χώρα κάποτε να μάθουμε να αποδεχόμαστε την ήττα και να μιλάμε για το παιχνίδι. Ακόμα και λάθος να έκανε ο Κάκος στην κρίσιμη φάση, η πλευρά του Ολυμπιακού θα πρέπει αν δεχτεί τα δικά της λάθη και τη νωθρότητα που μπήκε η ομάδα στο β΄ημίχρονο. Από την άλλη δεν θα μειωθεί καθόλου η νίκη του Παναθηναϊκού αν παραδεχτούν πως ο αντίπαλος ήταν καλύτερος όταν υπήρχε αγώνας.
 
Όπως λέει και ο Βαλβέρδε, όλα τα άλλα είναι βλακείες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε