Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Θα μπορούσε να τους ενώσει ο Ζαγοράκης”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Υπέρ της εκλογής του Θοδωρή Ζαγοράκη για τη θέση του Προέδρου της Σούπερ Λίγκ, εμφανίστηκε ο εκτελεστικός διεθυντής της Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός.

Ο κ.Κομνηνός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ 94,6 και για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ΟΑΚΑ, τονίζοντας: “Υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πατρίκ Κομνηνού:

Για την εκλογή προέδρου στη Σούπερ Λίγκα: «Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε αυτό το κομμάτι. Οι προηγούμενες εκλογές δεν είχαν αγωνία, γιατί υπήρχε ένας υποψήφιος που εκλεγόταν ομόφωνα. Θεωρούμε πως την ερχόμενη Πέμπτη θα έχουμε ένα νέο πρόεδρο στο συνεταιρισμό».

Για την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα ο Θοδωρής Ζαγοράκης: «Υπάρχει μία εκκρεμότητα για το κατά πόσο ο κ. Ζαγοράκης έχει το χρόνο και τη διάθεση να αναλάβει πρόεδρος, γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει τη δυνατότητα να ενώσει τους άλλους συλλόγους. Περιμένουμε κάποια εξέλιξη και από αυτό το μέτωπο. Οι πρόεδροι έχουν άγχος για να προετοιμάσουν τις ομάδες και τις εταιρείες τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Για το πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ: «Είναι μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαιρικού συστήματος. Γίνεται πολλή κουβέντα όταν βλέπουμε τους άθλιους αγωνιστικούς χώρους. Υπάρχει μια δυσλειτουργία του συστήματος, η γραφειοκρατία δεν επιτρέπει να προχωρήσει η διαδικασία. Οι δυνατότητες των ομάδων που χρησιμοποιούν κρατικά ή δημοτικά γήπεδα είναι περιορισμένες. Στο θέμα της ποδοσφαιρικής οικονομίας θα έπρεπε να γινόταν πολύ ορθότερη διαχείριση, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Πρέπει να αντιληφθούμε το ρόλο της Πολιτείας σε αυτό το κομμάτι, εφόσον εισπράττει χρήματα από τα ενοίκια των ομάδων. Όταν κάποιος νοικιάζει ένα σπίτι, έχει κάποιες βασικές απαιτήσεις. Το υπόστρωμα του ΟΑΚΑ έχει υποστεί καθίζηση και το γήπεδο είναι ακατάλληλο προς χρήση. Χρειάζεται μία ολική αλλαγή κι όχι μία προσωρινή λύση, που θα μας δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα σε λίγο καιρό. Το ποσό που απαιτείται είναι κοντά στις 500-600 χιλιάδες. Οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΟΑΚΑ δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη διεξαγωγής αγώνων στο γήπεδο με την υπάρχουσα μορφή του. Το ΟΑΚΑ έχει αδυναμία να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του έργου, αλλά ένας διαγωνισμός θα πάρει αρκετούς μήνες. και το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ περιορισμένο. Χρειάζεται ευελιξία. Ο κίνδυνος να γίνει το ποδόσφαιρό μας παγκοσμίως ρεζίλι είναι μεγάλος, αν προκύψει κάποιο πρόβλημα σε αγώνα Champions League ή Europa League».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε