Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θανατική ποινή σε 21 οπαδούς! – Επιθέσεις σε κρατικά κτίρια στην Αίγυπτο

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Σε θάνατο δι’ απαγχονισμού καταδικάστηκαν 21 οπαδοί που κρίθηκαν ένοχοι για την ενεργή συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια και το χαμό 74 οπαδών της Αλ Αχλί στο παιχνίδι με την Αλ Μασρί πριν από 13 μήνες στο Πορτσάιντ.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους και επέβαλε την εσχάτη των ποινών σε όσους κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι είχαν άμεση σχέση με τις συμπλοκές στην εξέδρα και την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.

Σε άλλα πέντε άτομα επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε αρκετούς επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές φυλάκισης, ενώ 28 εκ των 73 κατηγορουμένων αθωώθηκαν. Με 15 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν επίσης δύο αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε πανεθνικό δίκτυο.

Αν και αρχικά υπήρξαν θετικές αντιδράσεις από το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το δικαστήριο, η κατάσταση άλλαξε όταν έγινε γνωστο πως οι Αρχές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους επτά αστυνομικούς οι οποίοι φέρονται να είχαν συμμετοχή στα επεισόδια.

Κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και να λιντσάρουν τους δικαστές, ωστόσο τους απέτρεψαν οι αστυνομικές αρχές, δυνάμεις των οποίων ήταν συγκεντρωμένες έξω.

Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη καθώς όπως μεταφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας υπάρχουν αντιδράσεις και επιθέσεις και σε άλλα κρατικά κτίρια, αλλά και σε αυτό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Επέτειος με αίμα – 7 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες στην Αίγυπτο

Νεκρός 13χρονος σε επεισόδια με οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας στην Αίγυπτο – Βίντεο

74 νεκροί στο Πορτ Σάιντ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε