Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Θέλω μία ΑΕΚ που θα στηρίζεται στους Έλληνες παίκτες”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

O Μανόλο Χιμένεθ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για παίκτες που αγωνίζονται στη Σεβίλλη, αλλά τόνισε ότι στόχος του είναι η ΑΕΚ να στηριχτεί σε Ελληνόπουλα. Τι είπε για Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε μετά την προπόνηση του Σαββάτου στους εκπροσώπους του Τύπου και αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα τραυματισμού που ταλανίζουν την ΑΕΚ:

Οι καλύτερες μεταγραφές που μπορεί να κάνει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψουν οι τραυματίες που έχουμε. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στον κόσμο που να μην έχει τραυματισμούς. Όταν όμως έχεις 3-4 παίκτες εκτός, είναι πολλά τα προβλήματα κι εμείς έχουμε 6-7 τραυματίες. Γι ‘ αυτό συγχαίρω τους παίκτες μου που με πάθος κι ενθουσιασμό δίνουν ό,τι μπορούν. Έχουμε συνεχή παιχνίδια κι όχι μεγάλη ποικιλία ποδοσφαιριστών. Εγώ δεν ήρθα εδώ για τουρισμό, ούτε για οικονομικούς λόγους. Έχω μία φιλοσοφία δουλειάς και θέλω να δημιουργήσω μία ομάδα που να παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αν θέλουμε άμεσα να διεκδικήσουμε έναν τίτλο, πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγμα, όχι πολλά όμως. Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν σε 1-2 μήνες θα είμαστε πλήρεις.

Έχω επαφή με ποδοσφαιριστές από τη Σεβίλλη. Ήμουν 14 χρόνια στην ομάδα, ήμουν προπονητής τους, είχα πολλές απαιτήσεις από αυτά τα παιδιά και είναι ικανοποίηση για μένα να με θεωρούν φίλο τους. Είναι ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές, νέοι, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και μπορούν να πετύχουν. Όμως δεν εξαρτάται από μας, αλλά από την ομάδα που ανήκουν. Εμένα περισσότερο μου αρέσουν οι παίκτες που είναι στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή.

Θέλω να φτιάξουμε μια ΑΕΚ που θα στηριχτεί κυρίως σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτοί οι παίκτες αγαπούν την ομάδα από μικρά παιδιά και αυτό μου αρέσει πολύ. Θέλω να έρθουν παίκτες που να διψάνε και να μη νομίζουν ότι έχουν πετύχει τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Θέλω Έλληνες ποδοσφαιριστές με μεγάλες φιλοδοξίες και ξένους που να έρχονται για να προσφέρουν κι όχι για να κάνουν ένα μεγάλο συμβόλαιο. Χαίρομαι που έχω τέτοιους παίκτες στην ΑΕΚ, όπως τους έχω κρίνει στον ένα μήνα που είμαι εδώ. Αν εξαιρέσουμε ένα παιχνίδι, για όλα τα άλλα μπορώ να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την συμπεριφορά που είχαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πρόκειται να μιλήσω ποτέ άσχημα για ποδοσφαιριστές μου. Είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά όλων, αλλά υπάρχουν κάποιοι από τους οποίους ζητώ περισσότερο γιατί ξέρω ότι μπορούν να τα δώσουν. Όταν κάποιος προπονητής προσαρμοστεί στις μικρές απαιτήσεις μιας ομάδας, είναι κακός προπονητής και βολεύεται. Εγώ θέλω οι παίκτες μου να προοδεύουν. Βλέπω δίψα και μεγάλη διάθεση στους παίκτες μου. Εμείς χωρίς πέντε πολύ σημαντικούς παίκτες παλεύουμε και υποφέρουμε. Με σκληρή δουλειά θα βελτιώσουμε την απόδοσή μας.

Ο Σκόκο, ο Τζεμπούρ και ο Μπλάνκο είναι σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Θέλω να μείνουν και οι τρεις, αλλά δεν μπορώ να υποχρεώσω την ΑΕΚ να υποθηκεύσει το μέλλον της. Το ζήτημα είναι οικονομικό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε