Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θέμα τιμής για την δικαιοσύνη η απόδοση ευθυνών για το σκάνδαλο Ψωμιάδη

Δικαστές εναντίον δικαστών. Καταπέλτης το δικαστικό συμβούλιο για τον ανακριτή. Γιατί αφήνουν έναν άνθρωπο να εξευτελίζει τους θεσμούς.

‘Ολοι είμαστε ίσοι απέναντι σοτυς νόμους λέει το Σύνταγμα. ‘Ολοι; ‘Ενας από τους πλέον καταζητούμενους έλληνες, ο Μάκης Ψωμιάδης πρόσφατα συνελήφθη αφού καταζητούνταν ακόμα και από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ.

Είχε προηγουμένως παίξει διάφορα παιχνίδια, αφού αποφυλακιζόταν για λόγους υγείας και την ίδια ώρα εμφανιζόταν με τεράστια πούρα κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους θεσμούς.

Λίγο μετά την πρόσφατη σύλληψή του, ο κ. Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος γιατί ο ανακριτής δεν πίστευε οτι συνέτρεχε λόγος να μείνει στην φυλακή.

‘Ομως η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνά Θεοδωροπούλου είχε διαφορετική άποψη.

Πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο και αυτό έγινε δεκτό, το ακριβώς αντίθετο με όσα είπε ο ανακριτής της υπόθεσης των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων, κ. Γ. Κασσίμης.

Ο κ. Κασσίμης υπενθυμίζεται οτι αποφάσισε ο Μ. Ψωμιάδης, μετά την απολογία του, να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Αυτή η απόφαση του ανακριτή ήταν επίσης διαφορετική με εκείνη του εισαγγελέα. Ετσι η υπόθεση έφτασε στο δικαστικό συμβούλιο.

Εκεί οι δεκάδες δικαστές εξοργισμένοι με την απόφαση του ανακριτή συμφώνησαν με την κα Θεοδωροπούλου και  διέταξαν την προφυλάκιση του Μ. Ψωμιάδη.

Στην πρότασή της, προς το συμβούλιο, η εισαγγελέας όχι μόνο θεωρεί δεδομένο ότι κατηγορούμενος «χειραγώγησε συγκεκριμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες για στοιχηματικούς σκοπούς αλλά γνώριζε εκ των προτέρων το τελικό αποτέλεσμα των αγώνων, αφού το είχε κάθε φορά προκαλέσει, ενεργώντας από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία κατείχε τον διευθυντικό ρόλο».

Ολα αυτά ο ανακριτής δεν τα είδε! Και μάλιστα η κυρία Θεοδωροπούλου κάνει μνεία και στην πρόταση του ανακριτή, ο οποίος ζήτησε τη μη προφυλάκιση του Μ. Ψωμιάδη και επισημαίνει την αντίφαση που υπήρξε στην απόφασή του όσον αφορά στην ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ανακριτής πρότεινε την επιβολή σε βάρος του επαχθών περιοριστικών όρων, θεωρώντας ότι συντρέχουν σε βάρος του σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ενώ, παράλληλα, δεν τον κρίνει ύποπτο φυγής, καίτοι ο ίδιος εξέδωσε σε βάρος του Χρυσόστομου Ψωμιάδη ένταλμα συλλήψεως δυνάμει του οποίου και συνελήφθη και ζήτησε την έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως το οποίο και εκδόθηκε σε βάρος του οποίου τελευταίου ο οποίος φυγοδικούσε επί τρίμηνον. Έκανε δε και προπαρασκευαστικές πράξεις για να διευκολύνει τη φυγή του εκμισθώνοντας και άλλη οικία ουδόλως δεν προέκυψε να εμφανιστεί “αυτοβούλως” ως διατείνεται».

Η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον κατηγορούμενο φυγόδικο, ενώ για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τονίζει ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του, δεδομένου ότι ο Μ. Ψωμιάδης «έχει συσχετισθεί με πληθώρα εταιρειών, επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων αν και σπανίως συνδέεται άμεσα με εταιρείες οι οποίες του ανήκουν «στα χαρτιά».

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην εισαγγελική πρόταση ο Μ. Ψωμιάδης προκειμένου να καλύπτει τα ίχνη πληρώνει με χρήματα τα οποία λέγεται ότι μεταφέρει σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών!

Ομως ο Μάκης είναι άφαντος. Η αστυνομία τον αναζητεί από χθες το απόγευμα και δεν τον βρίσκει πουθενα.

Ούτε στο σπίτι του στο Ψυχικό, ούτε στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου, ούτε στα στέκια που συχνάζει. Διαμήνυσε μάλιστα μέσω του δικηγορου του κ.Στάθη, οτι έχει κάτι δουλειές να τελειώσει και όταν συμβεί αυτό θα παραδοθεί.

Ακόμα και τώρα δηλαδή ο κ. Ψωμιάδης εμπαίζει τις αρχές και εξευτελίζει τους θεσμούς.

Και όπως λένε δικαστικοί κύκλοι πλέον είναι ζήτημα τιμής να αποκατασταθεί η τάξη και να οδηγηθεί ο Ψωμιάδης στην φυλακή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Σύντομα θα παραδοθεί ο Μάκης Ψωμιάδης”


Μάκη ψάχνουν… αλλά Μάκη δεν βρίσκουν – Άφαντος ο Ψωμιάδης!

Στη φυλακή ξανά ο Μάκης Ψωμιάδης

Ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης!



 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε