Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεοδωρίδης: Ο Πλατινί δεν είναι μπαμπούλας!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην Ελλάδα μίλησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA και διευθυντής ομοσπονδιών της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Ο κ. Θεοδωρίδης εξήγησε ότι “… ερχόμαστε για να βοηθήσουμε όχι για να αποδώσουμε ευθύνες. Ο κ. Πλατινί δεν είναι μπαμπούλας”.
 
Αναλυτικά α όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην συχνότητα του “Sentra 103,3”:
 
Για το πλαίσιο της επίσκεψης Πλατινί: “Για να δούμε λίγο την εικόνα της κατάστασης και με ποιους τρόπους μπορεί η UEFA να βοηθήσει για να είναι η επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου καλύτερη. Ερχόμαστε για ενημέρωση και να δούμε με την ελληνική κυβέρνηση και την ομοσπονδία, βάζοντας την δική μας τεχνογνωσία για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ερχόμαστε να βοηθήσουμε. Δεν είμαστε FBI, Interpol. Απλά για να βοηθήσουμε την ελληνική ομοσπονδία να ξεπεράσουμε την κρίση”.
 
Για το αν έρχονται… καμπάνες: “Στο πρώτο κομμάτι θα δείτε ότι η διάθεση υπάρχει για βοήθεια στην ομοσπονδία και την κυβέρνηση. Ο Πλατινί δεν είναι μπαμπούλας, θέλει απλά ένα καλό ποδόσφαιρο και όλες οι ομοσπονδίες να λειτουργούν σωστά”.
 
Για το αν η UEFA μπορεί να πάρει πρωτοβουλία και να αποκλείσει ομάδες για τα στημένα πριν αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη: “Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να επέμβει η UEFA αν δεν αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Θέλουμε απλώς να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το που βρίσκεται η κατάσταση και γι αυτό ενημερωνόμαστε από τις αρχές και τον Τύπο. Περιμένουμε τις ελληνικές αρχές”.
 
Για την συνάντηση Παπανδρέου-Πλατινί: “Δεν μπορώ να προδικάσω τι θα γίνει σε μια συνάντηση επιπέδου πρωθυπουργού και Πλατινί. Δεν είναι ότι καλύτερο να ζητήσει ο πρωθυπουργός τον αποκλεισμό των ομάδων. Δεν χρειάζεται να πάμε σε τόσο ακραία μέτρα. Θέλουμε και οι 53 ομοσπονδίες να παίζουν σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να έχουμε αποκλεισμούς”.
 
Για την άποψη του Πλατινί για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Η μόνη του ένσταση είναι ότι θεωρεί ότι είμαστε υπερβολικοί σε ό,τι κάνουμε. Ξεχνάμε ότι είναι παιχνίδι και προσπαθούμε να φτιάξουμε πόλεμο εκεί που δεν υπάρχει”.

Για το αν έχει να κερδίσει κάτι το ελληνικό ποδόσφαιρο απ’ αυτές τις συναντήσεις: “Αν μπορέσουμε να ακούσουμε ίσως πάρουμε κάτι. Ο κ. Πλατινί έρχεται για βοήθεια για να δούμε πως μπορούμε όλοι μαζί με ομοσπονδία κυρίως αλλά και με την κυβέρνηση, να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί πιο γρήγορα η κρίση”.
 
Για το αν έρχεται ο Πλατινί για να αποδώσει ευθύνες: “Δεν είμαστε εδώ για να μοιράζουμε ευθύνες. Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε την ελληνική ομοσπονδία και μόνο. Ποια στοιχεία μπορεί να πάρει από την τεχνογνωσία και την εμπειρία της UEFA για να τελειώνει αυτό το πρόβλημα”.
 
Για το αν η Ελλάδα είναι… παραπροβληματική: “Κάθε χώρα αντιμετωπίζει κρίσεις κι έχει τα πάνω και τα κάτω της. Ερχόμαστε μόνο για να βοηθήσουμε, πάνω στη λογική του τρόπου και της λειτουργίας της UEFA. Είναι μια σύντομη επίσκεψη του κ. Πλατινί στη χώρα μας για να βοηθήσουμε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε