Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οπαδοί του Ηρακλή απήγαγαν και κράτησαν όμηρο, οπαδό του ΠΑΟΚ!

ΦΩΤΟ από astynomia.gr
ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Τον άφησαν όταν διαπίστωσαν ότι δεν ήταν εκείνος που νόμιζαν – Ξύλο και σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών…

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κλειστό της Πυλαίας, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου, διακόπηκε προσωρινά ο αγώνας, όταν οπαδοί του δικεφάλου πέταξαν αντικείμενα από τις εξέδρες και τραυμάτισαν στο κεφάλι τον διαιτητή. (διαβάστε αναλυτικά για τα επεισόδια στο κλειστό της Πυλαίας)

Όλα αυτά όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά σε εκείνα που ακολούθησαν. Γύρω στις 22.30 περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ, κινήθηκαν στη λεωφόρο Στρατού και επιτέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών αντίπαλης ομάδας, που στεγάζεται στην οδό Αγίας Τριάδας. Οι οπαδοί έσπασαν τις τζαμαρίες ενός ζαχαροπλαστείου και ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου. 

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, αποκορύφωμα των σοβαρών επεισοδίων που έγιναν, ήταν η απαγωγή ενός 18χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ και η παράνομη κράτησή του σε σύνδεσμο φιλάθλων του Ηρακλή!  Το περιστατικό έγινε περίπου στις 23:00. Οπαδοί του Ηρακλή εντόπισαν τον 18χρονο φίλαθλο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης και αφού τον χτύπησαν, τον οδήγησαν παρά τη θέλησή του στον σύνδεσμο, που βρίσκεται επί της οδού Μητροπολίτη Γενναδίου και τον κλείδωσαν στην τουαλέτα.

Πολίτες που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού κάλεσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης και μετά από έφοδο της αστυνομίας στον σύνδεσμο του Ηρακλή, παρουσία εισαγγελέα, εντοπίστηκε και απελευθερώθηκε ο έφηβος. Σε έρευνα που έγινε στον σύνδεσμο, εντοπίστηκαν ρόπαλα, καρφιά, κράνη, αυτοσχέδια κλομπ και βεγγαλικά. Επιπλέον, σε εξωτερικό χώρο, κοντά στα γραφεία του συνδέσμου βρέθηκε μία μολότοφ και υπολείμματα γυάλινων μπουκαλιών από αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν ως δράστες, οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τελικά όμως πρωταγωνιστές της απαγωγής ήταν οπαδοί του Ηρακλή και θύμα ένας νεαρός οπαδός του δικεφάλου.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, για τα επεισόδια προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα. Οι 22 από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε