Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Θρήνος στον Παναθηναϊκό! Εφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Πανάκης

Θρήνος στον Παναθηναϊκό! Εφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Πανάκης

Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην Ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Βαγγέλης Πανάκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Ο Βαγγέλης Πανόπουλος, όπως ήταν το κανονικό του όνομα (επικράτησε το Πανάκης μετά από λάθος αναγραφής στο δελτίο ψωμιού στην περίοδο της κατοχής), γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1933 και «υπηρέτησε» τους «πράσινους» για 14 χρόνια.

 Αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης και στο διάστημα που φόρεσε την φανέλα του «τριφυλλιού» πέτυχε 57 γκολ στο πρωτάθλημα, όντας για πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις των σκόρερ του συλλόγου.
Επαιξε συνολικά σε 91 παιχνίδια πρωταθλήματος, όπου σκόραρε 57 φορές, ενώ σημείωσε άλλα 22 γκολ στο Κύπελλο. Σε πέντε ευρωπαϊκά ματς που αγωνίστηκε πέτυχε ένα γκολ. Πανηγύρισε με τον Παναθηναϊκό 6 πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962, 1964, 1965) και 1 κύπελλο (1955), ενώ χρίστηκε 14 φορές διεθνής με την εθνική Ελλάδας (1954-1962) με απολογισμό 5 γκολ.
Το παρατσούκλι του ήταν «μπουλντόζας», καθώς στα χρόνια που αγωνίστηκε το ποδόσφαιρο δεν ήταν επαγγελματικό και παράλληλα δούλευε ως υπάλληλος στη Δ.Ε.Η. «Κρέμασε τα παπούτσια του» σε ηλικία 32 ετών (1965) λόγω των σοβαρών τραυματισμών που είχε. Ασχολήθηκε στη συνέχεια με την προπονητική, ενώ διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και για περίπου 20 χρόνια πρόεδρος των παλαιμάχων.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Ιστορίας του θρηνεί ο Παναθηναϊκός. Η σημερινή ημέρα είναι πολύ δύσκολη για την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναθηναϊκού που αφιέρωσε τη ζωή του στο Τριφύλλι, ο Βαγγέλης Πανάκης «ταξίδεψε» σήμερα στη γειτονιά των αγγέλων. Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του εκλιπόντος και θεωρεί υποχρέωσή της να τιμά για πάντα τη μνήμη ενός πραγματικά μεγάλου Παναθηναϊκού».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε