Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θρύλος, “μαγεία” και στη Μασσαλία – Διπλό πρόκρισης με “Φέτφα”

ΦΩΤΟ REUTERS.
Με γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82΄ ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μαρσέιγ με 1-0 και με νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Άρσεναλ, στο Φάληρο, αγγίζει την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλές κλασικές ευκαιρίες οι “ερυθρόλευκοι”. Δεν είδε πέναλντι του Μιραλάς στο 87΄ ο διαιτητής.

Το LIVE του αγώνα
 
Ο Βαλβέρδε έλεγε και ξαναέλεγε, πριν το ματς, πως η ομάδα του πήγαινε στην Γαλλία για τη νίκη. Οι ποδοσφαιριστές του όχι μόνο τον δικαίωσαν αλλά έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να δείξουν πως δεν αξίζουν, με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους, να βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου.
 
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να σκοράρει με την κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 11΄αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Μαρσέιγ απάντησε με την κεφαλιά του Ντιαρά αλλά αυτή ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο.
 
Στο 37΄ο κορυφαίος των Μασσαλών, Μανταντά, κράτησε ανέπαφη την εστία του σε διαδοχικές προσπάθειες των Μιραλάς και Χολέμπας, ενώ δύο λεπτά αργότερα έδιωξε με υπερένταση το συρτό σουτ του Μανιάτη.
 
Οι παίκτες του Ντεσάμπ μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο να πάρουν τη νίκη, ωστόσο αν και επιβλήθηκαν των “ερυθρόλευκων” στην μεσαία γραμμή δεν τα κατάφεραν. Στο 50ο λεπτό ο Μέγιερι νίκησε εξ επαφής τον Βαλμπουένα και τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Τζόρνταν Αγίου πέρασε άουτ.
 
Σταδιακά ο Ολυμπιακός συνήλθε και απείλησε στο 59΄με τον κορυφαίο και παρά λίγο μοιραίο του παίκτη. Ο Κέβιν Μιραλάς πέρασε τον Ντιαβαρά και βρέθηκε απέναντι από τον Μανταντά αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ.
 
Στο 72΄ο Μέγιερι έσωσε τον Ολυμπιακό μετά την κεφαλιά του Ντιαρά και στο 75΄ ο Βαλβέρδε έβαλε τον Φετφατζίδη στη θέση του Χολέμπας. Ο “μικρός” χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά για να δικαιώσει τον προπονητή του. Η άλλη αλλαγή του Ισπανού, ο Γέστε έβγαλε καταπληκτική μπαλιά για τον Φετφατζίδη ο οποίος με ένα αριστερό μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Μανταντά.
 
Στην συνέχεια η Μαρσέιγ πίεσε ασφυκτικά με τον Μέγιερι να κάνει την απόκρουση του ματς σε κεφαλιά του Ρεμί στο 86΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μιραλάς βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει φάουλ έξω.
 
Το 0-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τους “ερυθρόλευκους” να πανηγυρίζουν το τρίτο διπλό στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Στο άλλο ματς του ομίλου η Άρσεναλ με δύο γκολ του Φαν Πέρσι επικράτησε της Ντόρτμουντ στο Λονδίνο με 2-1 και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έτσι η ομάδα του Βενγκέρ θα έρθει αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ολυμπιακός με νίκη απέναντι στην Άρσεναλ και αν η Μαρσέιγ δεν κερδίσει μέσα στην Γερμανία την Ντόρτμουντ περνάει στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η βαθμολογία:

1) Άρσεναλ 11 (6-3)
2) Μαρσέιγ 7 (4-2)
3) Ολυμπιακός 6 (5-5)
4) Ντόρτμουντ 4 (4-9)

Η 5η αγωνιστική:

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1
(82’ Φετφατζίδης)

Άρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-1
(49’, 86′ Φαν Πέρσι-90+2′ Kαγκάουα)

Η τελευταία αγωνιστική (6/12):

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Τραορέ, Ενκούλου, Ντιαβαρά, Καμπορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (61’ Εμπιά), Βαλμπουενά (73’ Λούτσο Γκονζάλες), Α. Αγιού, Ρεμί, Τζ. Αγιού (61’ Ζινιάκ).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Φουστέρ (46’ Γέστε), Χολέμπας (75’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ (89’ Ποτουρίδης).

Βαλβέρδε: Κάναμε σπουδαίο παιχνίδι

Φετφατζίδης: Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου

Ντεσάμπ: Αν ο Μανταντά δεν ήταν σε εξαιρετική μέρα…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε