Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα μέτρα ασφαλείας του τελικού

50.000 φίλαθλοι θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ
50.000 φίλαθλοι θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Τα μέτρα ασφαλείας και ο τρόπος μετακίνησης των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και του Άρη για τον τελικό του Κυπέλλου, στο ΟΑΚΑ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τα μέτρα ασφαλείας για τον 68ο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Με πούλμαν θα φτάσει η πλειοψηφία των οπαδών του Άρη, με τα τρένα θα μεταβούν στο ΟΑΚΑ οι φίλοι του Παναθηναϊκού. 

Αναλυτικά τα μέτρα ασφαλείας:

Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ που θα μετακινηθούν από την Περιφέρεια με μισθωμένα λεωφορεία θα μεταβούν σε προκαθορισμένα σημεία και από εκεί σταδιακά με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα μεταβούν στο Ο.Α.Κ.Α. 

Οι φίλαθλοι που θα φθάσουν την ημέρα του αγώνα στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με έξι πτήσεις τσάρτερ θα μεταβούν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων απευθείας στο Ο.Α.Κ.Α. με μισθωμένα λεωφορεία.

Οι θύρες του Σταδίου Ο.Α.Κ.Α. θα ανοίξουν 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 17:30. 

Η πρόσβαση των φιλάθλων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο της Λεωφόρου Κύμης και του σταθμού ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ». 

Η πρόσβαση των φιλάθλων του ΑΡΗ, που θα έρθουν μεμονωμένα στο Ο.Α.Κ.Α., θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο πεζών Αρτέμιδας, την είσοδο πεζών «ΙΑΣΩ», καθώς και την είσοδο πεζογέφυρας.

Οι φίλαθλοι θα αποχωρήσουν κατά τον ίδιο τρόπο με την άφιξη τους. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (από 14.30 της 24-4-2010 έως πέρατος των μέτρων):

α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Λεωφ. Σπ. Λούη, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Κηφισίας και Λεωφ. Κύμης τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Γ. Πιταρρά, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Αρτέμιδος και Λεωφ. Σπ. Λούη τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Οδός Αρτέμιδος σε όλο το μήκος της, περιοχής Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και στις καθέτους αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλο, με εξαίρεση τα οχήματα των κατοίκων της περιοχής. 

Είσοδος ανισόπεδου κόμβου Ο.Α.Κ.Α., ρεύμα καθόδου (έξοδος Αττικής οδού προς Φιλοθέη) στο τμήμα της από την Λεωφ. Κύμης έως την οδό Πιταρρά. 

Είσοδος ανισόπεδου κόμβου Ο.Α.Κ.Α., ρεύμα ανόδου (από Φιλοθέη προς είσοδο Αττικής οδού) στο τμήμα της από την Λεωφ. Κύμης έως την οδό Πιταρρά.
Έξοδος κυκλοφορίας από τις οδούς Αγ. Γεωργίου και Αγ. Λαύρας στην Λεωφ. Σπ. Λούη.

β) Απαγόρευση της αριστερόστροφης κίνησης των οχημάτων στην κεντρική είσοδο του Ο.Α.Κ.Α. (από Ηράκλειο προς Χαλάνδρι).

γ) Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων:

Λεωφ. Σπ. Λούη, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Κηφισίας και Λεωφ. Κύμης τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ε.Η.Σ. Ειρήνης ( Νερατζιωτίσσης) στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Κύμης- Αρτέμιδος και ανισόπεδου κόμβου Παραδείσου τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Γ. Πιταρρά, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Αρτέμιδος και Λεωφ. Σπ. Λούη τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Οδός Αρτέμιδος σε όλο το μήκος της, περιοχής Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και στις καθέτους αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλο, με εξαίρεση τα οχήματα των κατοίκων της περιοχής.

Έλεγχοι:

Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι σε 3 ζώνες ασφαλείας, ώστε να αποκλειστεί η είσοδος προσώπων που δεν φέρουν εισιτήριο και να αποτραπεί η μεταφορά απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων στη γηπεδική εγκατάσταση.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα καταλάβουν θέσεις στις θύρες 1, 3, 5, τμήμα Α΄ της 7, Τμήμα Β΄ της 31, 33 και 35 του κάτω διαζώματος και τις κερκίδες των θυρών 2, 4, 6, 30 (Τμήματα Β΄ και Γ΄), 32 και 34 του άνω διαζώματος του Σταδίου Ο.Α.Κ.Α.. 

Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ θα καταλάβουν θέσεις στις κερκίδες των θυρών Τμήμα Β΄ της 11, 13, 15, 17, 19 και 21 του κάτω διαζώματος και τις κερκίδες των θυρών 12, 14, 16, 20, 22 και 24 του άνω διαζώματος του Σταδίου Ο.Α.Κ.Α.. 

Για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και για την προστασία των φιλάθλων των δύο ομάδων θα παραμείνουν κενές φιλάθλων οι υπόλοιπες κερκίδες.

Για τη διευκόλυνση των φιλάθλων και την αποφυγή ταλαιπωρίας, διευκρινίζεται ότι:

Δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. όσων δεν διαθέτουν σφραγισμένο εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή Ε.Π.Ο. για τον αγώνα. 

Εκτός από το εισιτήριο οι φίλαθλοι οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο συγκρότημα του Ο.Α.Κ.Α. Ι.Χ.Ε. οχημάτων (αυτοκινήτων – μοτοσικλετών). Θα επιτραπεί μόνο η είσοδος των μισθωμένων λεωφορείων για την μετακίνηση των φιλάθλων. Για το λόγο αυτό οι φίλαθλοι θα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα στην αθλητική εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας κυρίως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση προσώπων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή είναι υπό τη επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά στη μετακίνηση των οπαδών του Άρη από τη Βόρεια Ελλάδα με κατεύθυνση την Αθήνα ανακοινώθηκαν τα εξής:

 

Στο νομό Θεσσαλονίκης καθώς και στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν προσυγκεντρώσεις φιλάθλων του ΑΡΗ σε διάφορα σημεία, όπου, αφού επιβιβασθούν σε μισθωμένα λεωφορεία θα μετακινηθούν προς τα διόδια Μαλγάρων. Από τα διόδια Μαλγάρων αναμένεται να αναχωρήσουν την 06:30 ώρα της 24-04-2010 σχηματίζοντας αυτοκινητοπομπή, με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου, καθώς και οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τροχαίας, έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα τροχαίας για την ομαλή και ακώλυτη κυκλοφορία των οχημάτων και τη διευκόλυνση των οδηγών.
Παρακαλούνται οι οδηγοί κατά τις μετακινήσεις τους:
· Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνετοί στην οδήγηση,
· Να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων,
· Να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
· Να μην παρεμβάλλονται στη μεγάλου μήκους αυτοκινητοπομπή των λεωφορείων,
· Να προτιμούν εναλλακτικά δρομολόγια όσοι χρησιμοποιούν ιδιωτικά μέσα μεταφοράς,
· Να μην προσεγγίσουν το συγκρότημα του Ο.Α.Κ.Α. για στάθμευση του οχήματος τους, δεδομένου ότι θα ταλαιπωρηθούν από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ληφθεί πέριξ του ευρύτερου οικοδομικού τετραγώνου των αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε