Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τα θέλω του Χιμένεθ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τι ζητούσε από τους παίκτες του ο Ισπανός τεχνικός στο ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ. Το 4-4-2, η βιντεοσκόπηση και οι τέσσερις “μικροί” που έκλεψαν την παράσταση.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε την Κυριακή για πρώτη φορά το μπλουζάκι με το δικέφαλο αετό και πέρασε την πόρτα των Θρακομακεδόνων για το φιλικό τη ομάδας Ανδρών με την ομάδα Νέων. Σκοπός του Ισπανού μπορεί να ήταν να γνωρίσει καλύτερα τους παίκτες αλλά αυτό δεν το εμπόδισε από το να σταματάει το “διπλό” και να δίνει οδηγίες όποτε έκρινε απαραίτητο.

“Είναι μεγάλη η χαρά μας που είμαστε εδώ μαζί σας και σας γνωρίζουμε σήμερα για πρώτη φορά. Εγώ και οι συνεργάτες μου ήρθαμε για να δουλέψουμε σκληρά στην ΑΕΚ και να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί με την διοίκηση.

Έχουμε γνώση εγώ και οι συνεργάτες μου για την πορεία της ΑΕΚ και ο στόχος μας είναι να την αλλάξουμε προς το καλύτερο. Αυτό θέλω να πετύχουμε όλοι μαζί. Θέλω πειθαρχία από όλους σας και θα είμαι αυστηρός σε αυτό το κομμάτι, όπως και να μην αργούμε στις προπονήσεις ούτε λεπτό. Ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλον μέσα στο γήπεδο και όλοι μαζί την ομάδα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε”, ήταν τα πρώτα λόγια του Χιμένεθ προς τους παίκτες.

 
Ο Ισπανός τεχνικός δεν έκρυψε την προτίμηση του στο 4-4-2, όπως είχε κάνει και στην συζήτηση που είχε με τον Σταύρο Αδαμίδη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά στους παίκτες: “Όσο κρατάμε την μπάλα στα πόδια μας, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα δημιουργούμε για να σκοράρουμε. Όσο πιο μακριά κρατάμε τη μπάλα από την περιοχή μας τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να μας βάλουν γκολ”.
 
Ο Χιμένεθ ζητούσε σίγουρε μεταβιβάσεις και πίεση ψηλά στον αντίπαλο αμέσως όταν χάνεται η μπάλα. “Η πίεση πρέπει να ξεκινά από την επίθεση και τη μεσαία γραμμή”, τόνισε στους παίκτες.
 
Ο Ισπανός έδειξε άμεσα πως θέλει να δουλέψει με παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία της Ενωσης και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού διπλού ζήτησε από τον Χριστόφορο Κόλα την προώθηση τεσσάρων παικτών που ξεχώρισε. Συνολικά, άλλωστε, οι “μικροί” ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά στους Θρακομακεδόνες.
 
Το καρέ που ξεχώρισε ο Χιμένεθ αποτελούν ο 18χρονος δεξιός μπακ Βίκτωρας Πλάντζος, ο 17χρονος κεντρικός μέσος Χάρης Στέργιος και οι 18χρονοι επιθετικοί Γιώργος Νικόλτσης και Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι.
 
Όλη η πρώτη προπόνηση της Ένωσης βιντεοσκοπήθηκε από τους συνεργάτες του Ισπανού έτσι ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει και την μελετήσει. Κάτι τέτοιο θα συμβεί με όλες τις προπονήσεις των επόμενων ημερών έτσι ώστε ο Χιμένεθ να σχηματίσει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα μια εικόνα για την κατάσταση της ομάδας και για τους παίκτες της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε