Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τελείωσε το…ζέσταμα για την Εθνική – Τώρα αρχίζουν τα προκριματικά(VIDEO)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η Γαλανόλευκη ξεπέρασε τα εμπόδια των Λετονία (εκτός έδρας με 2-1) και Λιθουανία (εντός με 2-0) και πλέον ετοιμάζεται για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια του Οκτωβρίου.

Για την εθνική μας ομάδα τα… εύκολα τελείωσαν το βράδυ της Τρίτης στο “Καραϊσκάκης” με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με την Λιθουανία και πλέον αρχίζουν τα προκριματικά !

Στις 12/10 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται τη Βοσνία -βασική αντίπαλο μας για την πρωτιά του 7ου προκριματικού ομίλου και τέσσερις ημέρες αργότερα φιλοξενείται από τη Σλοβακία. Τα θετικά αποτελέσματα σε αυτούς τους δυο αγώνες μπορούν να φέρουν ακόμα πιο κοντά την ομάδα του Σάντος στη Βραζιλία και το Μουντιάλ του 2014.

Δεδομένου ότι το Μουντιάλ είναι διοργάνωση της ΦΙΦΑ, όπου στην ισοβαθμία μετρούν τα τέρματα και όχι τα μεταξύ των ομάδων αποτελέσματα, η Βοσνία έχει ήδη αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα με αυτό το +10 που δημιούργησε στα δύο πρώτα της παιχνίδια με Λιχτενστάιν (8-1) και Λετονία (4-1).

Συνεπώς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη κόντρα στη Βοσνία πέρα από τη νίκη. Είναι εμφανές πως αυτή η Εθνική έχει αλλάξει προς το καλύτερο, με τους “νέους” να γίνονται άντρες και να σηκώνουν το βάρος της φανέλας.

Βέβαια, για να μην κινδυνέψει η Γαλανόλευκη στα δυο ερχόμενα σημαντικά παιχνίδια, θα πρέπει η ομάδα του Σάντος να μην… χαραμίσει για μία ακόμη φορά ένα ημίχρονο, όπως έκανε με Λετονία-Λιθουανία, αλλά και στα παιχνίδια του πρόσφατου Euro. Μόνο τότε θα αποφευχθούν οι βαθμολογικές “ζημιές” και οι διεθνείς θα ψάξουν να βρουν φροντιστήριο για να μάθουν βραζιλιάνικα!

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου 

1. Βοσνία Ερζεγοβίνη 6 12-2 
2. Ελλάδα 6 4-1 
3. Σλοβακία 4 3-1 
4. Λιθουανία 1 1-3 
5. Λετονία 0 2-6 
6. Λιχτενστάιν 0 1-10 

Επόμενη αγωνιστική (12/10): 

Ελλάδα-Βοσνία 
Σλοβακία-Λετονία 
Λιχτενστάιν-Λιθουανία

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε