Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τελικός Champions League: Tρόμος στην Ουαλία μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ! Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– Ο τρόμος βασιλεύει πάνω από την Ευρώπη, ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ
– Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος στη “Γηραιά Ήπειρο” και φυσικά ούτε οι διοργανωτές του τελικού του Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί το άλλο Σάββατο στο Κάρντιφ
– Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για το σπουδαίο παιχνίδι της Γιουβέντους με τη Ρεάλ Μαδρίτης
– Κλείνουν την οροφή του γηπέδου! Φοβούνται επίθεση με drone

Ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ που στοίχισε τη ζωή 22 ατόμων, ο φόβος των διοργανωτών του Champions League για τρομοκρατική επίθεση στον τελικό της Γιουβέντους με τη Ρεάλ Μαδρίτης αυξήθηκε. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, με το παιχνίδι να αναμένεται να διεξαχθεί με κλειστή οροφή!

Πάνω από 15.000 άτομα προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Κάρντιφ, ενώ οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί. Κανείς φίλαθλος δεν θα μπορέσει να πλησιάσει το γήπεδο σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, εάν δεν περάσει έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές, ενώ θα τοποθετηθούν και κάμερες, οι οποίες θα σκανάρουν τα πρόσωπα των φιλάθλων.

Οι Αρχές, υπό τον φόβο να συμβεί κάτι παρόμοιο με την τραγωδία στη Νίκαια το 2016, θα το τοποθετήσουν σε διάφορα σημεία της πόλης 52 αστυνομικά μπλόκα, προκειμένου να σταματούν φορτηγά, τα οποία κινούνται με ταχύτηα πάνω από 60 χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουαλίας ενημέρωσε ότι η οροφή του γηπέδου στο Κάρντιφ θα είναι κλειστή, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος για ενάερια επίθεση, η οποία θα μπορούσε να γίνει με drone.

“Ο τελικός του Champions League του 2017 θα είναι ο πρώτος που θα διεξαχθεί με κλειστή την οροφή του γηπέδου κάτι που θα κάνει ακόμη καλύτερη την ατμόσφαιρα την ώρα της μάχης της Γιουβέντους κόντρα στην Ρεάλ το Σάββατο στις 3 Ιουνίου”, αναφέρει η ενημέρωση της ομοσπονδίας.

Όσο για τις fan zones, οι φήμες ήθελαν ότι δεν θα σχηματιστούν φέτος, ωστόσο η UEFA φρόντισε να διαψεύσει αυτή την είδηση, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν κανονικά, με τη γιορτή του τελικού να ξεκινάει από την 1η Ιουνίου.

“Αντίθετα με τα όσα έχουν αναπαραχθεί από μερικά media, οι fan zones και το φεστιβάλ θα διεξαχθούν όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μέτρα που σχεδιάζονται εδώ και πολλούς μήνες σε στενή συνεργασία με την ουαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις τοπικές αρχές”, αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε