Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τέλος εποχής – Αποσύρεται ο Χατζηθεοδώρου

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου γνωστοποίησε την απόφαση του να κρεμάσει το σκουφάκι του.

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου είναι ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ελληνικού ομαδικού αθλητισμού. Συνολικά κατέκτησε 31 τίτλους, 12 Πρωταθλήματα, 11 Κύπελλα και 2 Σούπε Καπ στην Ελλάδα, 1 Πρωτάθλημα Ευρώπης, 1 Σουπερ Καπ Ευρώπης, 1 Πρωτάθλημα και 1 Κύπελλο Σερβίας, 1 Ιντερλίγκα και 1 Ευρωλίγκα. 

Δεν ήταν λίγες και οι επιτυχίες με την Εθνική ομάδα με την οποία πήρε μέρος τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα, στο Σίδνεϊ, την Αθήνα και το Λονδίνο. Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μάλιστα κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, το 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το 2004 στο World League. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για τους λόγους της αποχώρησής του

«Δεν θέλω να αποχωρήσω γιατί κουράστηκα. Έδειξα ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήθελα να παίξω έναν χρόνο ακόμα κάνοντας πρωταθλητισμό, παίζοντας σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Δεν έχω κάποια πρόταση από την Ελλάδα, μόνο από το εξωτερικό όμως δεν μπορώ να πάρω άδεια από το λιμενικό σώμα που ανήκω. Αυτό σημαίνει πως δεν έχω άλλη επιλογή από το να σταματήσω το πόλο. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συνεχίσω αν υπάρξει πρόταση όμως αυτό θα καθοριστεί αφ’ ενός από την πρόταση και αφετέρου από την ομάδα».

Για τα συναισθήματα που του δημιουργούνται με τις σκέψεις για αποχώρηση

«Φεύγω νικητής και χορτάτος στην καριέρα μου παρότι τα πράγματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν εξελίχθηκαν όπως τα ονειρευόμουν τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής. Αφήνω πίσω μου μια αξιοζήλευτη καριέρα όπως και επίσης και ένα μεγάλο ρεκόρ, αυτό των 31 τίτλων και αυτό με κάνει περήφανο».

Για το μέλλον του στο πόλο

«Το χρόνο δεν τον κερδίζει κανείς. Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Έχω ακόμα δυνάμεις και όρεξη για το πόλο. Ακόμα και αν σταματήσω το πόλο, θέλω να μείνω στο χώρο, στα δρώμενα και να βοηθήσω με την γνώση και τις εμπειρίες μου. Με ενδιαφέρει και το κομμάτι της προπονητικής. Μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από το συγκεκριμένο πόστο. Είναι μία θέση που μου ταιριάζει».

Για τον αν θα δεχθεί ενδεχόμενη πρόταση από τον Ολυμπιακό να κλείσει εκεί την καριέρα του

«Δεν είναι σωστό να απαντάω σε ενδεχόμενα. Το όνειρό μου ήταν αυτό. Το είχα ανάγκη γιατί ο τρόπος που έφυγα ήταν ότι χειρότερο μου συνέβη. Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου εκεί. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο ενδιαφέρον κι εγώ από την πλευρά μου δεν είμαι από τους ανθρώπους που παρακαλάνε. Είπα κάποια πράγματα εν βρασμό ψυχής, όπως επίσης ακούστηκαν πολλά για μένα από την άλλη πλευρά, είναι όμως μοναδικό αυτό που εισπράττω ακόμα και τώρα από τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον ευχαριστήσω για αυτό. Η αγάπη του είναι κάτι το μοναδικό και το ανεπανάληπτο. Ακόμα και αυτοί που προβληματίστηκαν έντονα μετά από ό,τι έγινε πραγματικά με σέβονται και με αγαπούν όπως κι εγώ».

Για το πρόβλημα με το λιμενικό και το ενδεχόμενο να παίξει στο εξωτερικό

«Έχω έξι προτάσεις ειδικά μετά τις καλές εμφανίσεις που έκανα στο Ολυμπιακό τουρνουά. Τρεις από Ουγγαρία και τρεις από Ιταλία. Μπορούσα να φύγω για ένα χρόνο άνευ αποδοχών από το λιμενικό, αυτό το έκανα εγώ όταν έπαιξα στην Παρτίζαν το 2010-2011. Πλέον δεν μπορώ να πάρω άλλη άδεια χωρίς αποδοχές. Πάντως αν αυτό μπορούσε να γίνει από τις προτάσεις που έχω θα επέλεγα την ουγγρική Ντέμπρετσεν από την οποία είχα πρόταση και η οποία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Όπως είπα θέλω να κάνω πρωταθλητισμό όχι να είμαι σε μία ομάδα απλά για να είμαι».

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που δεν κατάφερε να περάσει στους «8»

«Στο τελευταίο παιχνίδι δεν λειτούργησε τίποτα καλά, τίποτα από ότι είχαμε ετοιμάσει και είχαμε πει. Ο παράγοντας άγχος έκανε την ομάδα να παίξει σφιγμένα με λάθος επιλογές. Το ματς πήγε πολύ καλά και στους Αυστραλούς από την αρχή. Δυστυχώς οι Αυστραλοί έπαιξαν πολύ καλά, εμείς δεν μπήκαμε ποτέ στον παιχνίδι. Βρεθήκαμε ομαδικά σε κακή ημέρα σε άμυνα και επίθεση. Δεν έχουμε την εμπειρία όταν το ματς δεν μας πάει καλά να το γυρίσουμε, δεν έχουμε την εμπειρία π.χ. της Σερβίας. Όταν κάτι ξεκινά κακά δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Δεν υπάρχουν ούτε λόγια, ούτε δικαιολογίες. Δεν είμαι τόσο λυπημένος από τον αποκλεισμό μας, όσο από τον τρόπο που αυτός ήρθε. Και αυτό γιατί δεν ήταν καλή η εικόνα που αφήσαμε από τον αγώνα μας κόντρα στους Αυστραλούς».

Για τον τίτλο «Ζιντάν του πόλο»

«Ο τίτλος ‘Ζιντάν του πόλο’ που μου αποδίδεται είναι για εμένα ο πιο τιμητικός χαρακτηρισμός της καριέρας μου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε