Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τέλος η F1 για τον Μίκαελ Σουμάχερ

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο 7 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε (για δεύτερη φορά) την απόφαση του να αποσυρθεί από τη Formula 1.

Ο Σουμάχερ αποσύρθηκε το 2006, έχοντας κερδίσει 7 Παγκόσμιους τίτλους, περισσότερα από κάθε άλλον πιλότο στην ιστορία του αθλήματος.

Το 2010 όμως ο 40άρης τότε Σούμι θέλησε να επιστρέψει. Η Mercedes GP του προσέφερε την ευκαιρία αλλά στην τριετία που ακολούθησε τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν τον Σουμάχερ.

Ο Γερμανός κατάφερε να ανέβει μόλις μία φορά στο βάθρο, φέτος στη Βαλένθια, και να νικήσει στις κατατακτήριες του Μονακό αν και δεν μπόρεσε να εκκινήσει από την πρώτη θέση λόγω τιμωρίας που κουβαλούσε από τη Βαρκελώνη.

Η καθυστέρηση απάντησης του στην πρόταση της Mercedes GP για την επόμενη χρονιά, οδήγησε τους ανθρώπους της ομάδας στην αναζήτηση άλλου πιλότου. Ο Χάμιλτον υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες με την Mercedes GP και έτσι ο Σουμάχερ έμεινε χωρίς ομάδα.

Πολλά σενάρια κυκλοφόρησαν για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (Sauber, Ferrari), αλλά ο ίδιος ο Γερμανός έβαλε τέλος με την ανακοίνωση του.

Ο κορυφαίος πιλότος όλων των εποχών, βάση των αριθμών, αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από την F1 και απομένει να φανεί αν θα έχει ρόλο σε κάποια ομάδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε