Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Τέλος καριέρας για το “χρυσό” κορίτσι του βρετανικού στίβου!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Την απόσυρση της από την αγωνιστική δράση ανακοίνωσε η Ολυμπιονίκης στο έπταθλο, Τζέσικα Ενίς-Χιλ.

«Είμαι τυχερή που έκανα μια σπουδαία καριέρα σ’ ένα αγώνισμα που αγάπησα τόσο πολύ και η απόφαση μου ήταν σκληρή. Ομως είναι σωστή. Αποσύρομαι από τους αγώνες την καλύτερη στιγμή, όταν είμαι στην κορυφή, όπως πάντα ήθελα», δήλωσε σχετικά η 30χρονη Βρετανίδα, η οποία είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και το ασημένιο, τέσσερα χρόνια αργότερα, στους αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο η Ενίς-Χιλ προσπάθησε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατάκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο, όταν πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο όλων των εποχών στο αγώνισμα στα 100 μέτρα με εμπόδια. Κατέλαβε, όμως, τελικά τη δεύτερη θέση, πίσω από την Βελγίδα, Ναφισάτου Τιάμ.

Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια το 2014 αποσύρθηκε από τους αθλητικούς στίβους για να γίνει μητέρα, αλλά μερικούς μήνες αργότερα επέστρεψε και με πολύ σκληρή δουλειά κατόρθωσε να βρεθεί στο πρότερο κορυφαίο επίπεδό της, με αποτέλεσμα να στεφθεί νικήτρια και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, το 2015.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε