Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Τέλος στις μετακινήσεις οπαδών

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τοποθετήθηκε για το θέμα της βίας
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τοποθετήθηκε για το θέμα της βίας, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Επίθεση στις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ από τον υπουργό προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που βάζει τέλος στις μετακινήσεις των οπαδών.

Άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με δηλώσεις του τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή στον χουλιγκανισμό.

Οι δηλώσεις του υπουργού προστασίας του πολίτη:

“Η μηδενική ανοχή ισχύει απολύτως και κατά του χουλιγκανισμού και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν οι ΠΑΕ, που φέρουν μεγάλες ευθύνες για τη διαιώνιση των φαινομένων αθλητικής βίας.

Είναι υποκριτικό, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, οι ΠΑΕ να εγκαλούν τις αστυνομικές αρχές και την Πολιτεία, προσδοκώντας έτσι να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.

Μόνο χθες τέθηκαν επί ποδός 2.420 αστυνομικοί, έχοντας στη διάθεση τους 438 οχήματα, με το συνολικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ειρηνική διεξαγωγή των αγώνων.

Ωστόσο οι ΠΑΕ δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα η μετατροπή των αγώνων σε πολεμικές αναμετρήσεις, να είναι σύνηθες φαινόμενο.

Κατόπιν αυτού, οι αστυνομικές αρχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουν εφεξής τις μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών, ενώ θα εισηγηθούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες.

Η μηδενική ανοχή στη βία, το χουλιγκανισμό και τους βανδαλισμούς είναι απόφασή μας και θα την τηρήσουμε. Επιτέλους, οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.”

Την Τρίτη θα γίνει σύσκεψη με θέμα τη βία στον αθλητισμό στο γραφείο του υφυπουργού Σπύρου Βούγια.

Πιλάβιος: Χάσαμε από τους ανεγκέφαλους

Την τιμωρία των χούλιγκανς ζήτησε η Σούπερ Λιγκ

Με τιμωρία απειλούνται οι εμπλεκόμενες στα επεισόδια ομάδες

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε