Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τεόντοσιτς: Τζος, σε ευχαριστούμε!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Σέρβος πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και δεν θα προπονηθεί το Σάββατο, ωστόσο δεν χάνει με τίποτα τον τελικό με την Μπαρτσελόνα. “Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε ο Τζος”, δήλωσε.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς μπορεί να μην έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια κόντρα στην Παρτιζάν αλλά βοήθησε σημαντικά τους “ερυθρόλευκους” με την ψυχραιμία του στις βολές, στην παράταση. Στο μυαλό του υπάρχει ακόμα η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας και το φόλοου κάρφωμα του Τζός Τσίλντρες. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της WIND ευχαρίστησε τον συμπαίκτη του και αποκάλυψε τα συναισθήματα του εν όψει του τελικού.

 
Τι θα ήθελες να πεις στον Τζος, μετά το κάρφωμα που έστειλε το ματς στην παράταση;
“Τζος, σε ευχαριστούμε. Έκανες κάτι πολύ σπουδαίο. Το σουτ που έκανα δεν ήταν καλό, όμως ο συμπαίκτης μου ήταν εκεί και έστειλε την μπάλα στο καλάθι. Αυτό θέλαμε, αυτό έγινε. Και διόρθωσε ένα δικό μου άστοχο σουτ. Δεν θέλω να σκέφτομαι πώς θα αισθανόμασταν τώρα, αν δεν υπήρχε ο Τζος”.

Κρατάς τα εύστοχα σουτ για τον τελικό;
“Σημασία δεν έχει ποιος σκοράρει, αλλά να σκοράρει η ομάδα και να κερδίζει. Μακάρι στον τελικό να βάλω όλα τα σουτ, αλλά ποιος θα νοιαστεί αν έχω βάλει όλα τα σουτ και ο Ολυμπιακός φύγει ηττημένος από το γήπεδο. Είμαστε χαρούμενοι επειδή κερδίσαμε. Αυτό μετράει. Και ελπίζω να είμαστε χαμογελαστοί και την Κυριακή το βράδυ”.

Μήπως ήταν πιο δύσκολο για σένα αυτό το ματς. Απέναντι ήταν συμπατριώτες σου;
“Εντάξει, δεν είναι εύκολο να παίζεις απέναντι σε μια ομάδα της πατρίδας σου. Είχα περισσότερη πίεση απ’ ότι συνήθως, το ομολογώ. Όμως ένας αθλητής πρέπει να μάθει να ξεπερνά τέτοιες καταστάσεις και να κοιτάζει μπροστά”.

Πόσο διαφορετικός θα είναι ο τελικός της Κυριακής;
“Ο ημιτελικός με την Παρτιζάν δεν έχει καμία σχέση με τον τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Είναι διαφορετικό το στυλ των δύο ομάδων. Η Παρτιζάν είναι νεανική, έχει ενθουσιασμό και δίψα. Η Μπαρτσελόνα είναι πρωταγωνίστρια εδώ και χρόνια, διεκδικεί τον τίτλο, είναι παρούσα στα φάιναλ φορ. Και γι αυτήν, όπως και για μας, ένας είναι ο στόχος. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας”.

Τόσο καιρό παίζατε εσείς με το βάρος του φαβορί; Μήπως θα σας κάνει καλό το ότι στον τελικό το φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα;
“Σίγουρα και από ψυχολογικής πλευράς ο τελικός θα είναι διαφορετικός. Το ότι οι περισσότεροι θεωρούν φαβορί την Μπαρτσελόνα, μπορεί να μας βοηθήσει. Όλοι παραδέχονται τη δύναμη του αντιπάλου, κανείς δεν θεωρεί κάτι δεδομένο. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Κάθε άλλο. Και μέσα στο γήπεδο, θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί”.

Το καλάθι του Τσίλντρες

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε