Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μεγάλες αλλαγές στη Superleague – Πρωταθλητής μέσω των πλέι οφ!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Πάμε για άλλο πρωτάθλημα! Ιστορική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Superleague, η οποία αλλάζει τον… χάρτη της μεγάλης κατηγορίας.
– Η πιο σημαντική, αυτή της ανάδειξης του πρωταθλητή, που από τη σεζόν 2017/18 θα γίνεται μέσω των πλέι οφ.
– Από τη σεζόν 2018 – 2019 οι ομάδες της Superleague θα είναι 14 – ΑΕΛ, Παναιτωλικός και Λεβαδειακός ψήφισαν “όχι” στη μείωση
– Αλλάζει και ο τρόπος υποβιβασμού, εκεί όπου θα έχουμε αγώνες μπαράζ με ομάδες της Football League. Ο πρωταθλητής της Β’ κατηγορίας θα παίρνει απευθείας την άνοδο
– Ζήτησε έρευνα για το ιδιοκτησιακό των ΠΑΕ ο Ολυμπιακός, “δείχνοντας” την ΑΕΚ

Αναμενόμενες, αλλά πλέον και οριστικές οι μεγάλες αλλαγές που θα υπάρξουν στην ελληνική Superleague από τη νέα σεζόν.

Όπως έγινε γνωστό μετά το Δ.Σ. του συνεταιρισμού, η Λίγκα αποφάσισε πως από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν η ανάδειξη του πρωταθλητή θα προκύπτει μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ. Στο μίνι πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου μεταφέροντας τη βαθμολογία τους.

Από τη σεζόν 2018 – 2019 οι ομάδες της Superleague θα είναι 14! Για τη μείωση των συλλόγων, η 15η και 16η ομάδα στην κατάταξη της επόμενης περιόδου θα υποβιβαστούν άμεσα στη Football League, ενώ η 13η και 14η θα παίξουν μπαράζ υποβιβασμού ή ανόδου με τον δεύτερο και τον τρίτο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο πρωταθλητής της Football League θα ανεβαίνει απευθείας στη “μεγάλη” κατηγορία.

Άξιο αναφοράς, πως η απόφαση του ΔΣ για την αναδιάρθρωση δεν πάρθηκε ομόφωνα. Θετικά ψήφισαν 13 ΠΑΕ, αρνητικά τρεις (ΑΕΛ, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός), ενώ “λευκή” ήταν η ψήφος της ΕΠΟ. Η συζήτηση για τα τηλεοπτικά και την ανακατανομή εσόδων, αναβλήθηκε.

Να πούμε ακόμα πως υπήρξε αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός -μέσω του Γιάννη Βρέντζου- να ερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των ΠΑΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Το συγκεκριμένο αίτημα πιθανότατα θα συζητηθεί σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση.

“Σημασία έχει ότι συζητήθηκε για πρώτη φορά στο ΔΣ το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ομάδων και για να υπάρχουν ακόμα και ποινές αποβολής ομάδων και σε περιπτώσεις κόνφλικτ, όπως η περίπτωση της ΑΕΚ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε με ψήφους 13 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό (ΕΠΟ) η αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της Super League, με τη συμμετοχή 14 ομάδων από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

2/ Το θέμα της αναδιανομής των εσόδων από την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων συζητήθηκε εκτενώς, τέθηκαν διάφορες παράμετροι και οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο.

3/ Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου η Super League θα αιτηθεί από την ΕΠΟ τα ακόλουθα:

α/ Να επανέλθει η Α’ ΕΟΟΔ στη δικαιοδοσία της Super League.

β/ Να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών.

γ/ Να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων από 60%-40%, σε 25%-75%.

δ/ Να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε