Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τερματοφύλακας στα 8 του έχασε από γκάφα 1,2 εκατ. ευρώ και τώρα δεν ξέρει τι έχει!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ηταν σχεδόν οκτώ χρόνων όταν έκανε μια μεγάλη γκάφα… Ενα Σαββατοκύριακο, ξέχασε να παίξει το δελτίο του πατέρα του. Ο μπαμπάς του Ικερ Κασίγιας είχε προβλέψει σωστά 14 στα 14 αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου! Το κέρδος που έχασε η οικογένεια ήταν 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Τελικά ο Ισπανός γκολκίπερ -της Πόρτο πια- κέρδισε πολλά περισσότερα από τον αθλητισμό. Οχι, μόνο σε χρήματα.

Την Κυριακή με την έναρξη του φιλικού αγώνα της Ισπανίας με τη Ρουμανία ο 34χρονος άσος έπιασε μια ακόμη κορυφή, αυτή της λίστας των Ευρωπαίων ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας τους. Ο San Iker έφτασε τις 166 συμμετοχές, όσες έχει και ο Λετονός Βιτάλις Αστάφιεφς. Μόνο που ο Ισπανός -πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης- θα τον ξεπεράσει, καθώς παραμένει εν ενεργεία και… κανείς δεν τον κουνάει κάτω από τα γκολποστ της ομάδας της πατρίδας του. Ο Κασίγιας έζησε τεράστιες στιγμές με το εθνόσημο. Αλλωστε, αυτός ήταν ο αρχηγός των “φούρια ρόχας” όταν το 2008 στέφθηκαν ξανά πρωταθλητές Ευρώπης, έπειτα από 44 χρόνια…

Στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο Γιώργος Καραγκούνης, στη 12η θέση με 139 συμμετοχές.

Ο Κασίγιας άρχισε τη μεγάλη του καριέρα στην ανδρική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης τον Νοέμβριο του 1997. Τότε, ήταν 16 χρόνων και κλήθηκε να κάτσει στον πάγκο της ομάδας των ανδρών στο ματς με τη Ρόζενμποργκ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τη “βασίλισσα” στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης και έζησε αμέτρητες στιγμές δόξας. Πέρυσι, πήγε στην Πόρτο και η μητέρα του έκανε μια δήλωση για την οποία χρειάστηκε αργότερα να ζητήσει συγγνώμη από τον πορτογαλικό σύλλογο. “Για το επίπεδό του είναι σαν πήγε σε ομάδα β’ κατηγορίας. Καλύτερα να πήγαινε στην Μπαρτσελόνα, άλλωστε είναι κύριοι”. Η μετακίνηση του στην Πόρτο θα του αποφέρει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ…

Ο Κασίγιας αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας από το 2000, ενώ από τα 15 του στελεχώνει τις αντίστοιχες ομάδες των μικρότερων ηλικιών της χώρας του.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε