Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

This is AEK – Ματσάρα, τεσσάρα και ΠΑΟΚ για… σφαλιάρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση η “Ένωση” θύμισε κάτι από τα παλιά επικρατώντας… μόνο με 4-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με τους Σκόκο και Γκερέιρο να κάνουν πράγματα και θαύματα. Ορατό το ενδεχόμενο να μείνει εκτός πλέι-οφ ο “δικέφαλος του βορρά” που αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις. Δείτε το βίντεο.

 
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ μπήκαν από το πρώτο λεπτό αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και τα κατάφεραν με τον πλέον πειστικό τρόπο. Σημαντικότερη όμως από τους βαθμούς είναι η εικόνα της ΑΕΚ, που ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές του 4-0.
 
Μόλις στο 4΄εκ των κορυφαίων των γηπεδούχων Γκερέιρο νικήθηκε από τον Κρέσιτς και στο 11΄η “Ένωση” πήρε το προβάδισμα. Μετά το φάουλ του Γκερέιρο ο Ντιόπ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και σε αντίθεση με τον αγώνα του Κυπέλλου, όπου είχε δύο δοκάρια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τον Μπλάνκο να στέλνει τη μπάλα άουτ από το μισό μέτρο στο 22΄ και τον Μίτσελ να σουτάρει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς στο 27΄.
 
Ο ΠΑΟΚ απείλησε για μοναδική φορά στο ματς με το σουτ του Ελ Ζαρ στο 33΄, όμως τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ πήρε αέρα δύο τερμάτων. Ο Γεωργέας άλλαξε τη μπάλα με τον Γκερέιρο και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Σκόκο ο οποίος με σουτ στη κίνηση νίκησε τον Κρέσιτς. Ο Αργεντινός λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 πριν το ημίχρονο αλλά ο Κρέσιτς εκτινάχθηκε και με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το 2-0, στο 42΄.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να απειλεί σε κάθε της επίθεση. Στο 55΄ο Νάτσο Σκόκο πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ του φετινού πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τρεις αντιπάλους και με σουτ “κεραυνό” μέσα από την περιοχή. Στο 60΄μετά από σέντρα του Μάκου ο Μπλάνκο σημάδεψε το δοκάρι του Κρέσιτς και δύο λεπτά μετά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είπε “όχι” στο τετ α τετ με τον Μπλάνκο. Στο 79΄ ο Γκερέιρο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Δέλλας με κεφαλιά έγραψε το τελικό 4-0.

Σκία του καλού του εαυτού ο ΠΑΟΚ που έχει μοναδικό ελαφρυντικό τις απουσίες των Ιβιτς, Γκαρσία και Βιεϊρίνια.

 
Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε 6ος με τέσσερις βαθμούς διαφορά από Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου και με ένα ματς λιγότερο.
 
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας(Μανωλάς 78′), Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας, Μάκος, Μίτσελ, Ντιόπ, Γκερέιρο(Λεονάρντο 84′), Μπλάνκο, Σκόκο(Μπαχά 72′).

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ(Σακελλαρίου 46′), Ετό, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης, Τσουκαλάς(Αρίας 66′), Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης(Μουσλίμοβιτς 59′), Αθανασιάδης.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε