Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τι απαντά ο Βαρδινογιάννης στον Βγενόπουλο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δυο ημέρες περιθώριο, μέχρι τις 25 Ιουνίου δηλαδή, προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δίνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων», απαντώντας στην επίσημη πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των πρωταθλητών Ελλάδας από τον κ. Βγενόπουλο, αποτιμά την αξία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πώλησης των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

Αν όμως τελικά η ΠΑΕ αλλάξει χέρια, τότε θα παραχωρήσει το προπονητικό κέντρο στην ομάδα, δωρεάν για δυο χρόνια.

Η απαντητική επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάνη

«Aνδρέα,

Η επιστολή σου έρχεται λίγες ώρες πριν από την σύγκλιση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτό προέκυψε από τη γενική συνέλευση και ενώ οι εξελίξεις σε διοικητικά και ποδοσφαιρικά ζητήματα έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν.

Η κρισιμότητα της στιγμής απαιτεί πλέον υπεύθυνες πράξεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Έχει ήδη γίνει αποτίμηση της ΠΑΕ από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο του ποδοσφαίρου η οποία αποτιμά την αξία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ. 

Η αποτίμηση αυτή έχει εγκριθεί από το Δ.Σ του Παναθηναϊκού. Με βάση αυτή συμφωνήσαμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ μετά από πρόταση του Νίκου Πατέρα.

Είναι θεμιτό να υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το ποσό της αποτίμησης, και ειδικά στην περίπτωση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που δεν μπορεί, και ούτε πρέπει, να εμπίπτει στα στενά όρια των λογιστικών προτύπων.

Ωστόσο, θεωρώ ότι έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για την αξία του Παναθηναϊκού την στιγμή που είσαι μέτοχος τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο Ν. Πατέρα που γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και διαχειρίζoνταν την ΠΑΕ.

Ως εκ τούτου, αναμένω μέχρι την 25η Ιουνίου στις 4 μ.μ. κατάθεση πρότασης με συγκεκριμένο τίμημα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ανήκει στην οικογένεια μου.

Μόνο μέσω απτών προτάσεων η βούληση γίνεται πράξη.

Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε, την κρίσιμη αυτή στιγμή, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας.

Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης

ΥΓ: Το προπονητικό κέντρο στην Παιανία δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας. Ωστόσο εφόσον προχωρήσουμε σε συμφωνία υπάρχει δέσμευση από μέρους της οικογένειας μου να το παραχωρήσουμε δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα».

Διαβάστε επίσης 
Η πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε