Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τι είναι το Μπότσια – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τι είναι το Μπότσια – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σε ένα άθλημα που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό.

Το πρώτο ελληνικό χρυσό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Νέο μετάλλιο στους παραολυμπιακούς!

Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Γκουντάνης και Μαρία-Ελένη Κορδαλή ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Λονδίνο μετά τη νίκη τους στον τελικό κόντρα στην Πορτογαλία με 4-1, στην κατηγορία BC3 του μπότσια.

Το μπότσια είναι άθλημα ειδικά για ανθρώπους με αναπηρία. Μπήκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών το 1984 και είναι ένα από τα τρία αθλήματα που δεν το συναντάμε και στους Ολυμπιακούς.

Παίζεται ατομικά αλλά και ομαδικά. Στο ατομικό ο κάθε αθλητής έχει στη διάθεση του 6 μπάλες για κάθε έναν από τους 4 γύρους που διαρκεί το παιχνίδι. Στο ομαδικό οι γύροι είναι και πάλι 4 αλλά αυτοί τη φορά ο κάθε αθλητής έχει τρεις μπάλες στη διάθεση του.

Ο στόχος είναι να ρίξει τη μπάλα όσο πιο κοντά γίνεται στην άσπρη, βγάζοντας ταυτόχρονα εκτός στόχου τη μπάλα του αντιπάλου.

Μετά το τέλος κάθε γύρου οι διαιτητές μετρούν την απόσταση και η ομάδα ή ο αθλητής που οι μπάλες τους είναι πιο κοντά στην άσπρη κατακτούν τον πόντο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε