Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τι είπε ο Τζόρτζεβιτς για Λέτο, Μαρινάκη και Κόκκαλη…

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού μίλησε σε σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας και αναφέρθηκε στον Αργεντινό του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως θα μπορούσε να είχε καλύψει επάξια το κενό του στους “ερυθρόλευκους”.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε για περισσότερο από μια ώρα στους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας του “CITY UNITY COLLEGE” και αναφέρθηκε ακόμα στην μεταγραφή του στους Πειραιώτες, στην Εθνική Ελλάδος, αλλά και στους Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του “Τζόλε”:

 
Για την επιλογή που έκανε με τον Ολυμπιακό και την πρόταση της ΑΕΚ: “Γενικά ο Πρωταθλητισμός είναι δύσκολο πράγμα. Μπορεί να φαίνεται εύκολο και λόγω των χρημάτων. Για να φτάσεις όμως εκεί πρέπει να κάνεις πολλές θυσίες. Η προσωπική ζωή είναι πολύ περιορισμένη.
 
Η επιλογή που έχω κάνει αποδείχτηκε ότι ήταν σωστή. Έκρινα ότι το πιο σωστό να πάω στον Ολυμπιακό. Με βάση αυτά ξεκίνησε μια δύσκολη πορεία, ιδίως στα πρώτα χρόνια, που κατέληξε σε πολλές επιτυχίες. Αν ο αθλητής δεν συμβιβάζεται με το σύνολο δεν μπορείς να εξελιχθείς και ατομικά.
 
Είχα πρόταση από την ΑΕΚ, όταν έπαιζα στον Πανηλειακό. Πολύ έντονο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή. Η δική μου όμως πρόβλεψη, ήταν ότι έβλεπα το πιο σημαντικό μακροπρόθεσμα. Κακά τα ψέματα, να πας σε μια ομάδα και να πάρεις ακόμα ένα τίτλο δεν λέει κάτι. Η μόνη ομάδα που έβλεπα ότι πάει να κάνει μια μεγάλη αλλαγή ήταν ο Ολυμπιακός. Ήταν επιθυμία μου.
 
Είχε συμφωνήσει ο Τροχανάς με τον Σταυρόπουλο. Είχα δώσει όμως τον λόγο μου στον Ολυμπιακό, είχε συνάντηση ο Λούβαρης με Σταυρόπουλο. Στο ραντεβού  με τον Σταυρόπουλο είδα άλλους ανθρώπους από αυτούς που περίμενα. Όμως, έχοντας δώσει τον λόγο με στον Ολυμπιακό, παρότι η προσφορά της ΑΕΚ ήταν 3,5 φορές καλύτερη από τον Ολυμπιακό επέλεξα τον Ολυμπιακό μετά από διαφωνίες με την διοίκηση του Πανηλειακού.
 
Η παρουσία του Μπάγεβιτς έπαιξε ρόλο, μικρό όμως, όχι όπως παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ. Για πρώτη φορά μιλήσαμε με τον Μπάγεβιτς  στην πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού για προετοιμασία στο γκολφ της Γλυφάδας”.
 
Για το ενδιαφέρον να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος: “Υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον να παίξω στην Εθνική Ελλάδος. Υπήρχε πρόβλημα όμως με την ελληνοποίηση και καθυστέρηση. Έτσι δεν είχα την δυνατότητα ν’ αποφασίσω αυτό που θέλω, έπαιξα με την Σερβία, τέλος. Δεν γνώριζα για την καθυστέρηση, ήταν γραφειοκρατικό. Υπήρχε όρεξη από πλευράς μου να μου δοθεί η ευκαιρία. Δεν μπορούσα όμως άλλο να αρνηθώ και να καθυστερήσω και την κλήση μου από Σερβία.
 
Είμαι ευχαριστημένος από τις συμμετοχές και την παρουσία μου εκεί, θα μπορούσα όμως να είμαι περισσότερο. Αξίζαμε περισσότερο σαν ομάδα. Δεν μπορείς ποτέ να ξεχάσεις την πατρίδα σου. Ήμασταν άτυχοι, έπαιξαν κάποια άλλα πράγματα ρόλο όμως στα τελικά του Μουντιάλ του 2006. Στα προκριματικά η ομάδα επί 3 χρόνια είχε μόνο νίκες. Πήγαμε με μια διαφορετική ψυχολογία. Ένα μήνα πριν την έναρξη ξεχώρισε η Σερβία από το Μαυροβούνιο και αποδιοργανωθήκαμε”.

Για την μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού: “Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά καλή πορεία στην Ευρώπη. Ήταν άτυχος στην τελευταία αγωνιστική. Άξιζε να περάσει στον επόμενο γύρο. Για το europa δεν πρέπει να το βλέπουμε υποτιμητικά. Ας δούμε ποιες ομάδες αποκλείστηκαν και συνεχίζουν εκεί. Είναι μια ευκαιρία να τα δει διαφορετικά. Στο πρωτάθλημα υπάρχει ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟ δείχνει αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο τελευταίους 3 μήνες. Θα περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα από τον Ολυμπιακό”.
 
Για τον Λέτο: “Ο Λέτο ήταν καλή περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρουμε όμως γιατί δεν έμεινε, ήταν δανεικός. Προσωπικά μου άρεσε. Θα μπορούσε να καλύψει επάξια την πτέρυγα, αλλά έδειξε να μην  κολλάει  με τον Ολυμπιακό και τη φιλοσοφία της ομάδας”.
 
Για τους Κόκκαλη-Μαρινάκη: “Κόκκαλης και Μαρινάκης έχουν μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό. Ο Κόκκαλης ήταν αρκετά χρόνια και κατάφερε ό,τι κατάφερε. Άφησε μεγάλο έργο (γήπεδο, βοηθητικά, επιτυχίες, ονόματα) κι έτσι έγινε η αλλαγή κι ήρθε ένας άνθρωπος που έχει όρεξη να επενδύσει και να ξαναφέρει τον Ολυμπιακό εκεί που αξίζει”.
 
Για το αν είχε πρόβλημα ποτέ με συμπαίκτη του: “Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με συμπαίκτη μου. Το αντίθετο. Κάποιες διαφωνίες θα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Ούτε με τον Καστίγιο είχα πρόβλημα, ούτε με κάποιον άλλο”.
 
Για την παρουσία του Ολυμπιακού στα ντέρμπι: “Μου λέτε, ότι είναι πιο light ομάδα η τωρινή από την δική σας κάτι που το βλέπουμε από τα αποτελέσματα στα ντέρμπι των τελευταίων 2 χρόνων. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα προέδρου, παιχτών, προπονητή. Είναι θέμα Ελλήνων παιχτών που τότε υπήρχαν, ενώ τώρα όχι. Αλλιώς το βλέπαμε εμείς”.
 
Για το πρωτάθλημα: “Φαβορί πάντα θα είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Δεν μπορούμε από τώρα να πούμε κάτι. Είναι και οι 2 υποχρεωμένες να κυνηγούν τίτλο. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Φαίνεται ότι  όλα θα κριθούν μέχρι το τέλος”.
 
Για την κλωτσιά του Μόρις το 2005: “Σχετικά με τον Μόρις, που με κλώτσησε εκτός φάσης στο ντέρμπι του 2005, έχω να πω ότι τέτοιες αψιμαχίες μπορεί να συμβούν σε κάθε ντέρμπι. Μετά όμως το τέλος του αγώνα πήγαμε για αντιντόπινγκ κοντρόλ. Ήμασταν στην ίδια αίθουσα. Εκεί ο Μόρις είχε την ευκαιρία να μου ζητήσει συγνώμη αλλά δεν το έκανε. Το έκανε πολύ αργότερα γιατί μάλλον τον πίεσαν να το κάνει και για αυτό δεν τον συγχώρεσα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε