Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Την Πέμπτη τα… σπουδαία για Λάρισα και Πανσερραϊκό

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση που είχαν καταθέσει Πανσερραϊκός και ΑΕΛ κατά της απόφασης ανόδου στην Σούπερ Λίγκα της Δόξας Δράμας και του Λεβαδειακού. Η απόφαση θα βγει την Πέμπτη.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στην επιτροπή Εφέσεων, πρόσθετη παρέμβαση έκαναν όλες οι πλευρές, τόσο εκείνη της Δόξας Δράμας και του Λεβαδειακού, όσο της Λάρισας του Πανσερραϊκού και της Λίγκας.
 
Οι δυο ομάδες ανέφεραν ότι η ΕΠΟ επικύρωσε την απόφαση της Λίγκας για Δόξα και Λεβαδειακό, καθ’ υπέρβαση, επικαλούμενοι την απόφαση για τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και την οδηγία της UEFA, που προβλέπει την παραμονή ομάδων από την ίδια κατηγορία, σε περίπτωση που εκκενωθεί θέση στο πρωτάθλημα.
 
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Λεβαδειακού και της Δράμας υποστήριξαν πως είναι απαράδεκτες οι εφέσεις των δύο ομάδων.
 
Όσο για την Σούπερ Λίγκα, ο κ. Οικονομάκης (την εκπροσώπησε) επικαλέστηκε πως ο ΚΑΠ στο άρθρο 27 παράγραφος 4 β λέει πως όταν υποβιβάζεται μια ομάδα προβιβάζεται άλλη από την κατώτερη και πως η ανταλλαγή e-mail μεταξύ υπαλλήλων ΟΥΕΦΑ – ΕΠΟ δεν είναι οδηγία, αλλά αλληλογραφία.
 
Επίσης, συμπλήρωσε πως για να παραμείνουν ΑΕΛ και Πανσερραϊκός θα έπρεπε Βόλος και Καβάλα να καταλάβουν τις 2 τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αλλά δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, καθώς η Εφέσεων είχε τιμωρήσει τις 2 ομάδες με αφαίρεση βαθμών.
 
Ο Πανσερραϊκός και η ΑΕΛ πήραν προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης για να καταθέσουν τα υπομνήματα τους. Κάτι ανάλογο θα πράξει και η Λίγκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε