Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Την έκανε… πελάτισσα – Πέρασε απ’ την Ξάνθη η Βέροια

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Σπουδαίο “διπλό” στην προσπάθεια της για παραμονή στην κατηγορία πήρε η Βέροια (2-0) στην έδρα της Skoda Ξανθης. Τρίτη φετινή νίκη της “Βασίλισσας του Βορρά” σε τέσσερις συναντήσεις της με τους Ακρίτες. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ η Ξάνθη έχασε πέναλτι στο 0-0

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με… ενθουσιασμό στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να μεταφέρουν το παιχνίδι προς της εστία του Λόπεζ. Παρόλα αυτά, η “βασίλισσα του Βορρά” ήταν αυτή που κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη και μοναδική καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με το σουτ του Κόστλι να περνά ελάχιστα άουτ (11′). Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και έτσι να μην έχουμε ευκαιρίες.

Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, με την φάση του 57′ να αλλάζει και τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Ο Ορέστες ανέτρεψε τον Μαρσελίνιο μέσα στην περιοχή της Βέροιας και ο διαιτητής του αγώνα έδειξε το σημείο του πέναλτι και την αποβολή του παίκτη της ομάδας της Ημαθίας. Ο Μάνταλος όμως έκανε κακή εκτέλεση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Λόπεζ, που κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στη συνέχεια να ανοίξουν το σκορ, μετά από το πολύ όμορφο τακουνάκι του Ολαϊτάν και το ψύχραιμο πλασέ του Κόστλι (71′). Οι Ακρίτες προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Βάλλας τραυματίστηκε και ο Ουζουνίδης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του. Εκεί η Βέροια βρήκε την ευκαιρία και “χτύπησε” ξανά, με τον Ολαϊτάν (90′) να κάνει το 2-0.

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Γούτας (80′ Βασιλακάκης), Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας (70′ Ράνος), Ντιέ, Μαρίν, Μάνταλος, Σολτάνι (46′ Μαρσελίνιο), Ονουάτσι.

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Μπερτέν, Ορέστες, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Καλογέρης, Ολαϊτάν, Μπαργκάν (61′ Τζημογιάννης), Μορένο, Κόστλι (91′ Μοκάκε).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε